Fisk & Skaldjur

I sin debutbok Fisk & skaldjur – Från stekt sill till löjromstacos bjuder vinnaren av Sveriges mästerkock, Linnea Jarnrot, på allt från enkla vardagsräddare till rätter som får gästerna att tappa hakan, och visar att sjömat kan vara både lättlagat, inspirerande och riktigt lyxigt - utan krångel.

I Fisk & skaldjur bjuder Linnea på rätter för alla tillfällen, från snabba helgmiddagar och avslappnat festplock till sådant som faktiskt får gäster att tappa hakan. I början av boken hittar du en tydlig fiskguide som gör det enkelt att hitta rätt i fisk och frysdisken och välja råvara med självförtroende. Recepten bygger på ingredienser du kan plocka upp i vilken matbutik som helst, och du får smarta tips på hur du kan spara pengar genom att ta vara på sådant som annars lätt hamnar i soporna. Här finns tips på hur du tar tillvara hela fisken, vilka sorter som passar bäst till olika rätter och hur du gör klassiker som torsk med äggsås, smörgåstårta och pasta vongole till dina egna.

Recept ur Linneas bok