Gubbröra med brynt smör och ansjovis

NYHET
Gubbröra med brynt smör och ansjovis
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Linnea Järnrot
Linnea Järnrot

Gubbröra med brynt smör och ansjovis

12 ingredienser

Gubbröran – kära, älskade gubbröra – brynt smör lyfter den till nya höjder. Det är lite som att sätta en smoking på en folkölsälskande farbror: han är fortfarande sig själv, men wow, vad det lyser
om honom

Ingredienser

portioner
  • 100 g ansjovisfilé (+ ev ansjovisspad efter smak)
  • 75 g smör
  • 4 ägg, hårdkokta
  • 300 g fast potatis, kokt och kall
  • 1 rödlök (liten)
  • 1 msk kapris
  • 2 msk kaviar
  • 1 dl crème fraîche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 2 msk färsk dill, finskuren
  • 2 msk färsk gräslök, finskuren
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Bryn smöret tills det doftar nötigt och är härligt gyllenbrunt. Ta från värmen och låt svalna lite.
  2. Skär ansjovis, ägg, potatis och rödlök i små, trevliga bitar.
  3. Lägg det skurna i en bunke och tillsätt kapris, kaviar, crème fraiche, majonnäs, dill och gräslök. Vänd ihop försiktigt.
  4. Häll över det brynta smöret och blanda igen. Smaka av med svartpeppar och lite ansjovisspad om du vill ha extra skjuts.
  5. Röran är lika god ljummen som kall, med en nubbe och krispigt knäcke.