Brynt smör-sill med asiatisk twist

NYHET
Brynt smör-sill med asiatisk twist
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Linnea Järnrot
Linnea Järnrot

Brynt smör-sill med asiatisk twist

9 ingredienser

För dig som gillar brynt smör och koriander. Gärna samtidigt.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp 5-minuterssill, avrunnen och skuren i bitar (à 420 g)
  • 50 g smör
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 2 tsk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1,5 msk vitvinsvinäger (eller champagnevinäger om du vill vara fancy)
  • 1 kruka färsk gräslök, finskuren
  • 1 kruka färsk koriander, finhackade stjälkar

Gör så här

  1. Bryn smöret på medelvärme tills det doftar nötigt och är gyllene.
  2. Ta bort från plattan och vispa i ca 2 minuter medan det svalnar.
  3. Blanda crème fraiche, majonnäs, soja, sesamolja och vinäger i en bunke. Tillsätt smöret när det svalnat helt.
  4. Vänd ner gräslök, korianderstjälkar och sill. Smaka av, täck med plastfolie och låt stå i kyl i minst 1 dygn före servering, gärna 2 dygn.

Den brynta smör-sillen är i burken till höger. Sillen till vänster är en julig 5-minuterssill med asiatisk twist.