Björn Frantzén

björn frantzen

Björn Frantzén började sin karriär som kock på Edsbacka krog för att sedan gå vidare till annat Chez Nico’s at 90 Park Lane (Nico Ladenis, UK, 3 Michelinstjärnor), Restaurant Lettonie (Martin Blunos, UK, 2 Michelinstjärnor), Restaurant Pied a Terre (Tom Aikens, UK, 2 Michelinstjärnor), Restaurant L’Arpege (Paris, Alain Passard, 3 Michelinstjärnor).

År 2008 startade Frantzén Restaurang Frantzén som tilldelades sin första Michelinstjärna år 2009. Idag har restaurangen 3 stjärnor och är en av få restauranger i världen med den meriten.

Visar recept: Björn Frantzén

Citronmaräng
björn frantzen
Betyg: 3.2 av 5 (21 röster)

Citronmaräng

Björn Frantzén
50 min
Chawanmushi
björn frantzen
Betyg: 3.8 av 5 (4 röster)

Chawanmushi

Björn Frantzén
5 dagar
Grand Tradition 2008
björn frantzen
Betyg: 4.2 av 5 (5 röster)

Grand Tradition 2008

Björn Frantzén
1 h