Gougères

0 röster
4
Gougères
Foto: Martin Botvidsson

En bakelse av pâte à chouxsmet fylld med engelsk cheddar, honung och svartpeppar.

Maya Samuelssons dryckestips: 

Cidre Kerné Fruity, Nr 1845, Frankrike

Recept ur boken The Flying Elk - gastropub by Björn Frantzén

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

Mornaysås

  • 250 g mjölk
  • 0,25 gul lök, skalad och skivad
  • 1 lagerblad
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 kryddnejlika
  • 30 g saltat smör
  • 30 g vetemjöl
  • 50 g engelsk cheddar, riven

Garnityr

  • 1 msk honung
  • nymalen svartpeppar och flingsalt

Gör så här

  1. Pate à choux
  2. Mornaysås
    Värm mjölken i en kastrull med lök, lagerblad, vitpeppar och nejlika. Låt dra i ca 10 minuter. Sila mjölken.
  3. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet och fräs under omrörning i någon minut, utan att det tar färg. Tillsätt mjölken och vispa alltsammans slätt. Koka upp och sjud under omrörning på svag värme i ca 10 minuter. Smaka av med salt.
  4. Tillsätt osten och låt den smälta ut, smaka av med salt. Låt kallna.
  5. Servering
    Fyll bollarna med ostkrämen, använd en spritspåse med tyll. Värm bollarna i ugnen på 200 grader i några minuter, ringla över honung, krydda med salt och peppar
21 oktober 2016
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept