Vit ölpocherad kungskrabba

Vit ölpocherad kungskrabba

Vit ölpocherad kungskrabba

0

20 ingredienser

1 h

Vit ölpocherad kungskrabba med smetana och blommande dill blir en magisk rätt!

Ingredienser

portioner4
  • öring

Pocherad kungskrabba (mängd avser %)

  • 100 vatten
  • 1 rättika (eller någon annan lika stark vit vinäger)
  • 4 salt

Skaldjursbuljong (mängd avser %)

  • 100 humrar
  • 5 lökar (purjolök, schalottenlök och selleri)
  • 0,5 dillstjälkar (och persilja)
  • 3 tomatpassata
  • 200 vatten

Skaldjurs aspic (mängd avser %)

  • 100 skaldjursbuljong
  • 2,5 gelatinblad

Öl saltlösning (mängd avser %)

  • 100 kombu
  • 100 öl
  • 10 dillstjälkar
  • 0,5 hel kummin (rostade)
  • 0,5 fänkålsfrö (rostade)
  • 0,5 dillfrö
  • 5 salt
  • 2 strösocker
  • 10 krondill

Gör så här

  1. Skölj öringen snabbt i kallt vatten. Blötlägg i Ikura Brine (finns grundläggande recept) i några minuter. Sil av saltllaken, tvätta snabbt, sila igen och förvara i en lufttät behållare.
  2. Pocherad kungskrabba
    Pochera kungskrabban tills den precis är klar, tid beror på storleken.
  3. Kyl ner i iskall öllake (finns grundläggande recept) och plocka ner köttet strax före servering.
  4. Skaldjursbuljong
    Rosta skalen med tomatpasta i 180 grader i 30 minuter. Steka lökmixen i en kastrull tills den är lätt färgad.
  5. Lägg skalen i pannan och täck med kallt vatten. Sjud i 45 minuter. Sila och reducera till önskad konsistens.
  6. Skaldjurs aspic
    Blötlägg gelatinet i isvatten. Häll av vattnet.
  7. Värm buljongen och smälta i gelatinen. Gjut i en grund behållare.
  8. Hacka aspicen när den stelnat.
  9. Öl saltlösning
    Kallinfusera ingredienserna över natten. Sila och spara för att använda till kräftorna.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Elon Nordanro före efter

Snabbrenovera köket

Före & efter! Piffa gamla köket med enkla tips och trix!

Läs mer