rabarber + linda

Så förbereder du trädgården inför sommaren

Odla glasrabarber, fixa din alldeles egna kompost och dags att sätta ned potatis i jorden. Hurra, det är dags att förbereda trädgården för kommande sommarmånader. Sätt på klippet och inspireras till maj månads bästa trädgårdsfix med Linda Schilén.
koket.se
rabarber + linda

Odla glasrabarber. Genom att odla din rabarber under en hink möjliggör du extra tidig och späd skörd av årets första rabarber. Se klippet från början för att ta del av tips och tricks.

Kompost. Skapa din egen kompost i trädgården! För vad är väl bättre än att kunna ta tillvara på allt växtmaterial från trädgården? Ditt alldeles egna lilla kretslopp. Här visar Linda Schilén hur du ska gå till väga för att skapa den perfekta komposten i din egen trädgård med flätad sly, pinnar och naturgödsel. (Titta från 05:00).

Täckodling. Så täckodlar du bäst i trädgården. Med hjälp av halm eller en ullfilt kan du täcka jorden i din odling på ett bra sätt, på så vis behåller jorden sin fukt bättre. Inspireras av Lindas tips och tricks. (Titta från 08:00)

Rensa ogräs. Linda tipsar om hur du enkelt tar upp maskrosor ur marken - hur ska du göra för att undvika att de sätter rötter och förökar sig? Och dessutom: maskrosornas växt visar på att jorden är redo för plantering av potatis. (Titta från 11:00)

Potatis. Dags att sätta ned potatisen. Har du förodlat potatis är det nu hög tid att sätta ned dem i jorden. Linda tipsar om potatissorter att satsa på, hur du bäst placerar dem i jorden och hur du tar hand om dem efter plantering. (Titta från 13:10).

Goda recept med rabarber

Rabarberlemonad

Goda recept att göra med färskpotatis

Abba färskpotatissallad med romröra