Färskpotatis och primörsallad

3 röster
30 m
6-8

Vad är väl somrigare än färskpotatis och en fräsch sallad på säsongens primörer? Den här rätten gör sig perfekt till grillkvällen eller som en del av en härlig sommarbuffé!

30 m
6-8

Du behöver

  • 12 färskpotatisar
  • 1 kålrabbi
  • strösocker
  • salt
  • 2 tomater
  • 0,5 kål, färsk
  • 3 dl gräddfil
  • 1 citron
  • 1 msk dijonsenap
  • salt
  • svartpeppar
  • blandade örter (till garnering)
  • ätbara blommor (till garnering)

Gör så här

  1. Börja med att koka potatisen.
  2. Skala, tärna och koka kålrabbin med lite socker och salt. Kyl sedan ner.
  3. Skär bort kärnhuset på tomaterna och dela de fasta delarna i båtar. Spara kärnhuset och garnera med.
  4. Skär kålen i bitar och stek den lätt några minuter i en panna så den får färg.
  5. Blanda gräddfilen med citronskal och hälften av saften. Tillsätt även dijonsenap och smaka med salt och svartpeppar.
  6. Vänd ner potatisen i hälften av dressingen.
  7. Lägg potatisen på ett fat och grönsakerna ovanpå.
  8. Garnera med örter och blommor och servera resterande dressingen vid sidan om.
13 juni 2020