Färskpotatissallad med stekfläsk

Färskpotatissallad med stekfläsk
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Färskpotatissallad med stekfläsk

3

10 ingredienser

30 m

Den här somriga salladen på färskpotatis är ett härligt tillbehör till ägg, grillat, rökt fisk eller bara som den är.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 800 g färskpotatis
  • 200 g stekfläsk (eller bacon)
  • 2 dl majonnäs
  • 3 msk dijonsenap
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk soja (ljus)
  • 2 klyftor vitlök
  • 100 g Västerbottensost, finriven
  • 1 dl persilja
  • 0,5 tsk malen svartpeppar

Gör så här

  1. Tvätta färskpotatisen och koka den i rejält saltat vatten. Låt den svalna något och dela sen ner den i halvor eller kvartar.
  2. Stek fläsket knaprigt och hacka det sedan smått.
  3. Rör ihop majonnäs, dijonsenap, vinäger och soja i en salladsskål.
  4. Pressa i vitlöken, tillsätt osten samt örterna och rör om.
  5. Rör slutligen i potatis och toppa med fläsk.