Rabarberlemonad

Rabarberlemonad
Foto: Dansukker

Rabarberlemonad

5 ingredienser

30 min

Tänk att få njuta av den här friska rabarberlemonaden när solen står högt på himlen och sommaren är som bäst! Det är riktig sommarlyx det.

Dansukker det enda svenska strösockret
DanSukker strösocker vit bakgrund

Dansukker det enda svenska strösockret

Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.

Läs mer

Ingredienser

portioner liter
  • 2 kg rabarber
  • 1,5 l vatten
  • 1 kg Dansukker Svenskt Strösocker
  • 1 citron, saften

Valfri smaksättning

  • ca 20 g färsk ingefära, riven

Gör så här

  1. Skölj och skär rabarbern i bitar. Lägg i en kastrull med vattnet och låt koka i cirka 10 minuter tills rabarbern är helt mjuk.
  2. Sila av saften. Rengör kastrullen och häll tillbaka saften i kastrullen. Tillsätt socker, citronsaft och ingefära om så önskas. Koka upp saften i cirka 3 minuter och skumma av.
  3. Häll upp på varma, väl rengjorda flaskor. Förslut och förvara svalt.
TIPS!
Fler tips!
Björnbärsglass

Fler tips!

Här hittar du fler ljuvliga baktips från Dansukker

Läs mer