Rabarberkompott med vaniljglass och kaksmulor

Rabarberkompott med vaniljglass och kaksmulor
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Rabarberkompott med vaniljglass och kaksmulor

98

4 steg att laga

6 ingredienser

30 m

Superenkel och jättegod dessert med vaniljdoftande rabarberkompott, krossade småkakor och vaniljglass.

Tips: tillsätt lite jordgubbar i rabarberkompotten om du har det hemma, supergott!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 400 g rabarber [ca 1 liter slantad]
  • 0,5 dl vatten
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 0,5 l vaniljglass (av bra kvalitet)
  • 8 småkakor (ex havrekakor eller drömmar)

Gör så här

  1. Skala och skär rabarbern i slantar. Häll på vatten, socker och fröna från vaniljstången och den urskrapade stången.
  2. Koka upp och låt småputtra i 10 minuter tills rabarbern är mjuk.
  3. Häll upp i 4 fina glas eller tallrikar. Låt svalna.
  4. Servera rumstempererad med vaniljglass och krossade kaksmulor.
TIPS!
läs mer
Smördegsvåfflor fyllda med färskost och blåbär- och hallonsylt

God & enkel mat till sportlovet

Sportlovsrecept

Läs mer