Krustader med 3 olika fyllningar

Krustader med 3 olika fyllningar

23 ingredienser

40 min

Tre krustader med olika fyllningar. Den klassiska med räkor och majonnäs, den höstlika med svamp och tryffel samt den italienska med prosciutto och pesto.

Zeta Krustader Cestini
Zeta krustader produkt

Zeta Krustader Cestini

De behåller sin krispighet länge och passar lika bra till salta aptitretare som söta efterrätter.

Läs mer

Ingredienser

Fyllning med räkor, citron och oregano

  • 1 förp Zeta Krustader Cestini
  • 1 dl majonnäs
  • 200 g handskalade räkor
  • 1 tsk citronskal, rivet
  • 2 msk färsk oregano
  • 1 tsk citronsaft
  • 0,5 dl sikrom
  • citronskal, rivet
  • färsk oregano, några kvistar

Fyllning med svamp, tryffel och timjan

  • 1 förp Zeta Krustader Cestini
  • 2-3 champinjoner
  • 0,5 klyfta vitlök
  • salt
  • Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 0,5 burk Zeta Crème av svamp med tryffel
  • 0,5 burk Zeta mascarpone
  • grönkål
  • valnötter

Prosciuttofyllning

  • 1 förp Zeta Krustader Cestini
  • 2 msk Zeta Pesto alla Genovese
  • 0,5 burk Zeta mascarpone
  • 2-3 skivor Zeta Prosciutto Crudo
  • färsk basilika

Gör så här

Fyllning med räkor, citron och oregano

  1. Blanda alla ingredienser till röran utom citronsaften. Smaka av med citronsaft.
  2. Fördela röran i krustaderna.
  3. Dekorera med sikrom, citronskal och oregano.

Fyllning med svamp, tryffel och timjan

  1. Hacka champinjonerna fint och stek dem i lite olivolja tillsammans med en bit vitlök.
  2. Plocka bort vitlöken och salta svampen lätt. Låt svalna.
  3. Blanda svampcrème, champinjoner och mascarpone.
  4. Fördela röran i krustaderna- gärna med en spritspåse.
  5. Dekorera med en liten bit grönkål och en bit valnöt.

Prosciuttofyllning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda pesto och mascarpone. Smaka av med mer pesto för tydligare smak.
  3. Lägg skinkskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Torka skivorna spröda i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna och bryt i mindre bitar.
  4. Fördela pestocremen i krustaderna, gärna med en spritspåse.
  5. Dekorera med en bit krispig skinka och några små basilikablad.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Zeta Spaghetti alla Gricia

Fler tips från Zeta!

Här hittar du fler tips och goda recept från medelhavet.

Läs mer