Krustader med 3 olika fyllningar

0 röster
40 min
Krustader med 3 olika fyllningar

Krustaderna behåller sin krispighet länge och passar lika bra till salta aptitretare som söta efterrätter.

Zeta krustader produkt
40 min

Du behöver

Fyllning med räkor, citron och oregano

  • 1 förp Zeta Krustader Cestini
  • 1 dl majonnäs
  • 200 g handskalade räkor
  • 1 tsk citronskal, rivet
  • 2 msk färsk oregano
  • 1 tsk citronsaft
  • 0,5 dl sikrom
  • citronskal, rivet
  • färsk oregano, några kvistar

Fyllning med svamp, tryffel och timjan

  • 1 förp Zeta Krustader Cestini
  • 2-3 champinjoner
  • 0,5 klyfta vitlök
  • salt
  • Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 0,5 burk Zeta Crème av svamp med tryffel
  • 0,5 burk Zeta mascarpone
  • grönkål
  • valnötter

Prosciuttofyllning

  • 1 förp Zeta Krustader Cestini
  • 2 msk Zeta Pesto alla Genovese
  • 0,5 burk Zeta mascarpone
  • 2-3 skiva Zeta Prosciutto Crudo
  • färsk basilika

Gör så här

  1. Fyllning med räkor, citron och oregano
    Blanda alla ingredienser till röran utom citronsaften. Smaka av med citronsaft.
  2. Fördela röran i krustaderna.
  3. Dekorera med sikrom, citronskal och oregano.
  4. Fyllning med svamp, tryffel och timjan
    Hacka champinjonerna fint och stek dem i lite olivolja tillsammans med en bit vitlök.
  5. Plocka bort vitlöken och salta svampen lätt. Låt svalna.
  6. Blanda svampcrème, champinjoner och mascarpone.
  7. Fördela röran i krustaderna- gärna med en spritspåse.
  8. Dekorera med en liten bit grönkål och en bit valnöt.
  9. Prosciuttofyllning
    Sätt ugnen på 200 grader.
  10. Blanda pesto och mascarpone. Smaka av med mer pesto för tydligare smak.
  11. Lägg skinkskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Torka skivorna spröda i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna och bryt i mindre bitar.
  12. Fördela pestocremen i krustaderna, gärna med en spritspåse.
  13. Dekorera med en bit krispig skinka och några små basilikablad.
9 juni 2020