• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Krustader med 3 olika fyllningar

Krustader med 3 olika fyllningar
Zeta ny logga
Zeta ny logga

Krustader med 3 olika fyllningar

13 steg att laga

23 ingredienser

40 min

Tre krustader med olika fyllningar. Den klassiska med räkor och majonnäs, den höstlika med svamp och tryffel samt den italienska med prosciutto och pesto.

Krustaderna behåller sin krispighet länge och passar lika bra till salta aptitretare som söta efterrätter.

Zeta krustader produkt

Ingredienser

Fyllning med räkor, citron och oregano

  • 1 förp Zeta Krustader Cestini
  • 1 dl majonnäs
  • 200 g handskalade räkor
  • 1 tsk citronskal, rivet
  • 2 msk färsk oregano
  • 1 tsk citronsaft
  • 0,5 dl sikrom
  • citronskal, rivet
  • färsk oregano, några kvistar

Fyllning med svamp, tryffel och timjan

  • 1 förp Zeta Krustader Cestini
  • 2-3 champinjoner
  • 0,5 klyfta vitlök
  • salt
  • Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 0,5 burk Zeta Crème av svamp med tryffel
  • 0,5 burk Zeta mascarpone
  • grönkål
  • valnötter

Prosciuttofyllning

  • 1 förp Zeta Krustader Cestini
  • 2 msk Zeta Pesto alla Genovese
  • 0,5 burk Zeta mascarpone
  • 2-3 skiva Zeta Prosciutto Crudo
  • färsk basilika

Gör så här

  1. Fyllning med räkor, citron och oregano
    Blanda alla ingredienser till röran utom citronsaften. Smaka av med citronsaft.
  2. Fördela röran i krustaderna.
  3. Dekorera med sikrom, citronskal och oregano.
  4. Fyllning med svamp, tryffel och timjan
    Hacka champinjonerna fint och stek dem i lite olivolja tillsammans med en bit vitlök.
  5. Plocka bort vitlöken och salta svampen lätt. Låt svalna.
  6. Blanda svampcrème, champinjoner och mascarpone.
  7. Fördela röran i krustaderna- gärna med en spritspåse.
  8. Dekorera med en liten bit grönkål och en bit valnöt.
  9. Prosciuttofyllning
    Sätt ugnen på 200 grader.
  10. Blanda pesto och mascarpone. Smaka av med mer pesto för tydligare smak.
  11. Lägg skinkskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Torka skivorna spröda i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna och bryt i mindre bitar.
  12. Fördela pestocremen i krustaderna, gärna med en spritspåse.
  13. Dekorera med en bit krispig skinka och några små basilikablad.