Krustader med 3 olika fyllningar
Krustader med 3 olika fyllningar
23 ingredienser
40 min
Tre krustader med olika fyllningar. Den klassiska med räkor och majonnäs, den höstlika med svamp och tryffel samt den italienska med prosciutto och pesto.
Zeta Krustader Cestini

Zeta Krustader Cestini
De behåller sin krispighet länge och passar lika bra till salta aptitretare som söta efterrätter.
Läs mer
Ingredienser
Fyllning med räkor, citron och oregano
- 1 förp Zeta Krustader Cestini
- 1 dl majonnäs
- 200 g handskalade räkor
- 1 tsk citronskal, rivet
- 2 msk färsk oregano
- 1 tsk citronsaft
- 0,5 dl sikrom
- citronskal, rivet
- färsk oregano, några kvistar
Fyllning med svamp, tryffel och timjan
- 1 förp Zeta Krustader Cestini
- 2-3 champinjoner
- 0,5 klyfta vitlök
- salt
- Zeta extra jungfruolivolja classico
- 0,5 burk Zeta Crème av svamp med tryffel
- 0,5 burk Zeta mascarpone
- grönkål
- valnötter
Prosciuttofyllning
- 1 förp Zeta Krustader Cestini
- 2 msk Zeta Pesto alla Genovese
- 0,5 burk Zeta mascarpone
- 2-3 skivor Zeta Prosciutto Crudo
- färsk basilika
Gör så här
Fyllning med räkor, citron och oregano
- Blanda alla ingredienser till röran utom citronsaften. Smaka av med citronsaft.
- Fördela röran i krustaderna.
- Dekorera med sikrom, citronskal och oregano.
Fyllning med svamp, tryffel och timjan
- Hacka champinjonerna fint och stek dem i lite olivolja tillsammans med en bit vitlök.
- Plocka bort vitlöken och salta svampen lätt. Låt svalna.
- Blanda svampcrème, champinjoner och mascarpone.
- Fördela röran i krustaderna- gärna med en spritspåse.
- Dekorera med en liten bit grönkål och en bit valnöt.
Prosciuttofyllning
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda pesto och mascarpone. Smaka av med mer pesto för tydligare smak.
- Lägg skinkskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Torka skivorna spröda i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna och bryt i mindre bitar.
- Fördela pestocremen i krustaderna, gärna med en spritspåse.
- Dekorera med en bit krispig skinka och några små basilikablad.
TIPS!
Fler tips från Zeta!

Fler tips från Zeta!
Här hittar du fler tips och goda recept från medelhavet.
Läs mer