Chokladfondant - så blir den perfekt

Chokladfondant är en perfekt efterrätt till nyår eller finmiddagen. Lyxigt enkelt med mycket smak av choklad. Vad mer kan man önska? Här är är några tips på hur du lyckas med en perfekt fondant.

Kolla in videoklippet här när Johan Sörberg visar steg för steg hur du lyckas med din chokladfondant!


  • Tänk på att välja en bra choklad av hög kvalitet.
  • Ha rätt baktid och temperatur i ugnen så du får en härligt rinnig kärna.​
  • Alla ugnar är olika. Provlaga en chokladfondant för att lära känna din ugn, så får du till det där härligt krämiga kladdet i mitten! Kan ju inte skada att provsmaka sin efterrätt även innan gästerna kommer, eller hur? ;-)
  • Baka fondanten direkt i en ugnstålig snygg serveringsskål så slipper du det kritiska momentet med att vända upp fondanten.

Här nedan hittar du fler goda recept på chokladfondant.

Recept till nyår: bakad choklad