Chokladfondant
Chokladfondant
8 ingredienser
20 m
Chokladfondant med gräddfilsglass enligt recept från Mitt kök.Välj en bra choklad som du tycker om, gärna med hög andel kakao i.
Både gräddningstid och antal fondanter beror på hur stora formar du väljer att använda, testa dig fram för bästa resultat! Lisa och Tommy använde 4 formar för detta recept.
I videoklippet ovan
Se Lisa och Tommy baka chokladfondant!
Se Tommy Myllymäki laga receptet

Ingredienser
Chokladfondant
- 200 g choklad
- 200 g smör
- 4 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl kakao
- 1 dl vetemjöl
Gräddfilsglass
- 1 dl gräddfil
- 500 g glass
Gör så här
Chokladfondant
- Smält smöret på spisen och blanda i chokladen tills allt smält samman.
- Vispa ägg med socker tills sockret löser sig.
- Vispa ner chokladsmöret tillsammans med ägget och sockret.
- Sikta ner vetemjöl och kakao i smeten, sikta så du slipper klumpar.
- Slå upp i portionsformar, testbaka en chokladfondant i ugnen. 220 grader i ca 7-12 minuter. Allt beror på ugnen. Testa er fram! Fondanten ska vara hårt på ytan och mjuk och rinnig i mitten.
Gräddfilsglass
- Rör ihop gräddfil med lättsmält vaniljglass och servera detta till din chokladfondant. Gott med sött och syrligt!