Felix kräftskiva servettvikningfelix-svg-logo

8 snabba dukningstips till kräftskivan!

Augusti innebär ofta minst EN kräftskiva. Och det är inte helt billigt med dekorationer, pynt och alla tillbehör. Här är 8 tips hur du snabbt & billigt fixar kräftskivan!

1. Handdukar som bordstablett

Med små medel kan du fixa en vacker och dekorativ dukning. Som bordstablett, använd handdukar. Det blir både praktiskt, mer ekologiskt och billigare än att slösa på engångsservetter. På loppis kan du hitta gamla, rejäla handdukar för billig peng.

2. Girlanger

Kosta på dig en girland eller måne - sedan kan du göra resten själv! Printa kräftor på papper och klipp ut eller gör röda pappersvimplar (trekanter) som du sedan tejpar eller nitar fast på ett snöre.

3. Blommor

Inget är så festligt som blommor på bordet, det ger en lummig och vacker dukning. Men snittblommor kan vara dyrt, satsa på att köpa 2-3 blommor, exempelvis aster som håller länge, sedan plockar du resten i skogen. Ormbunkar, rönnbär, björk och blanda upp med några dillkvistar - det ger en härlig doft!

4. Servettvikning

En servettvikning är pricken över i. Det ser genomtänkt ut och något du kan förbereda flera dagar i förväg. På Youtube kan du hitta massor av fina och superenkla vikningar, som denna solfjäder som tar 30 sekunder att göra. Är solfjädern vinglig, sätt en liten klädnypa på baksidan för att den ska stå bättre.

En servettvikning är pricken över i. Det ser genomtänkt ut och något du kan förbereda flera dagar i förväg.

5. Bröd

Kräftor är inte direkt mättande. Ha bröd och smör framme i flera små skålar och påsar runt om på bordet.

Det är trevligare att inte hela tiden behöva sträcka sig över bordet eller be alla skicka tillbehören hit och dit.

6. Bordsplacering

Är det många som inte känner varandra kan det vara trevligt med bordsplacering. Måla stenar med namn på eller ta färgad papperstejp och fäst runt exempelvis nubbeglasen. Klipp ett litet hack ute i kanten så blir det som en dekorativ liten vimpel.

7. Västerbottenspaj

Gör en stor västerbottenspaj - eller flera små, och servera på respektive tallrik. Du kan även skiva upp den i små fyrkanter och ha som tilltugg när gästerna kommer.

Vill du spara tid köper du exempelvis Felix färdiga västerbottenspaj med kantareller, toppa med lite extra ost och rödlök, så ser det ut som du gjort den själv!

Prova även:
Filodegspaj med gréve och Västerbottensost

Västerbottenpaj med kantareller, rom och rödlök

8. Dekorativa aptitretare

Finns det något så aptitretande som fyllda croissanter? Gör egna med färdig smördeg och fyll dem med dina favoritsmaker, varför inte västerbottenost, skinka och lite osötad chilisås från Felix?

Det är både enkelt, mättande och superfestligt till kräftskivan - och till frukosten dagen efter! Toppa med dekorativa blad och blommor så blir dukningen extra festlig.

Gott till kräftskivan

Felix halloumi hotpot-paj
Felix filodegspaj