Busenkla västerbottensnittar med kräftor och kantareller

koket.se
Felix Busenkla västerbottensnittar med kräftor och kantareller
Foto: Köket.se

Busenkla västerbottensnittar med kräftor och kantareller

15 ingredienser

20 min

Snabbt, enkelt och lyxigt tips till kräftskivan eller sensommarfesten! Skär upp FELIX färdiga paj med Västerbottensost® & Kantareller och toppa med en kräftröra och en kantarellröra. Festligt och magiskt gott!

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner stycken
  • 2 Felix Västerbottenost & kantarellpaj

Kräftröra

  • 200 g kräftstjärtar i lake
  • 100 g Västerbottensost, riven
  • 1 msk hel kummin, stött i mortel
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 citron, skalet
  • 2 msk dill, finhackad

Kantarelltopping

  • 1 dl crème fraîche
  • 50 g Västerbottensost, riven
  • 150 g kantareller
  • smör, till stekning
  • salt
  • peppar

Dekoration

  • 1 rödlök, finhackad
  • färsk dill

Gör så här

  1. Låt kräftstjärtarna rinna av ordentligt i en sil och grovhacka dem sedan.
  2. Riv västerbottensosten till båda rörorna och lägg i separata skålar. Blanda ner 1 dl crème fraiche i varje skål.
  3. Blanda ner resterande ingredienserna till kräftröran i ena skålen.
  4. Smörstek kantarellerna och krydda med salt och peppar. Hacka ner kantarellerna till små bitar och blanda ner i den andra skålen.
  5. Tillaga Felix paj i ugnen enligt anvisningar på förpackningen.
  6. Skär upp pajerna i små tårtbitar och toppa hälften med kräftröra och hälften med kantarellröran.
  7. Toppa med finhackad rödlök och dillkvistar.
TIPS!