Den här äppelpajen är för bra för att vara sann! Och innehållet kommer förvåna dig. En krämig fyllning med massor av äpple, kanel, Felix äppelmos och lite risgrynsgröt - wow så gott. Och det krispiga täcket med kolasmak is to die for!
Serveras med vaniljglass eller vaniljsås och gärna lite färska blåbär.
Krämig Risgröt gjord på svensk mjölk och tillagad på klassiskt vis i Kumla!
Läs mer
Ingredienser
8 - 12
150 g smör
2 dl rörsocker
0,5 tsk bakpulver
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl vispgrädde
1 tsk flingsalt
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
4-5 äpplen
0,5 förp Felix risgröt
malen kanel
4-5 msk Felix Äpplemos
blåbär, till servering
vaniljsås, till servering
Gör så här
Smält smör och blanda i råsocker, sirap och grädde. Ta bort från värmen och blanda ner vetemjöl, havregryn, bakpulver och flingsalt.
Kärna ur äpplena och skiva i grova bitar. Blanda äppelbitarna med äppelmos, kanel och risgrynsgröten.
Smörj en form och fördela ut äppelröran och häll sedan över smeten. Grädda i ugn på 200 grader i ca 30 minuter eller tills pajen fått fin, gyllenbrun färg.