Spaghetti puttanesca

Italienska pastaklassiker

Från enkel carbonara och mustig spaghetti bolognese till festlig pasta vongole. Här hittar du pastarätterna som aldrig går ur tiden - helt utan krusiduller och precis så som italienaren själv skulle laga dem.

Få saker slår en riktigt god pasta. Och visst är möjligheterna oändliga med pasta, men ibland är man ute efter originalet och vill få det att smaka som det bara kan göra i Italien.

Italienska pastaklassiker

Spaghetti carbonara

Snabblagad vardagsfavorit! En äkta carbonara görs utan grädde och blir krämig tack vare äggulor, parmesan och en skvätt pastavatten i såsen. Och kom ihåg - snåla inte med svartpepparn.

Spaghetti bolognese

Det finns många varianter på köttfärssås - den här är av det lyxigare slaget och görs på såväl högrevsfärs som fläskfärs. En skvätt rött vin i såsen och lång tillagning gör den extra mustig och god. En perfekt pasta bolognese helt enkelt!
Sponsrat innehåll

Spaghetti puttanesca

Pasta i mustig tomatsås med kapris, sardeller och oliver. Enkel att laga och väldigt god att äta!

Pasta alla norma

En pastarätt med stekt aubergine i tomatsås som har sitt ursprung på ön Sicilien. I originalreceptet ingår ricotta salata, en hård och salt variant på den annars krämiga ricottaosten. Får du inte tag i ricotta salata kan du istället ta fetaost.

Cacio e pepe

Hur kan en rätt med bara fyra ingredienser (salt och peppar inräknat!) smaka så gott? Hemligheten är att använda en del av pastavattnet till såsen och att röra flitigt i pannan likt en risotto för att få till den perfekta konsistensen.
Sponsrat innehåll

Spaghetti alla vongole

Havets godaste pasta med smak av vitlök, chili och musslor. Perfekt helgmiddag att bjuda på.

Pasta al limone - citronpasta

Krämig och fräsch pastarätt från sydvästra Italien med få ingredienser som du gör på nästan ingen tid alls.

Vodka penne

Gör succé med den här goda och gräddiga tomatsåsen som tack vare vodka ger rätten en spännande smak som bara måste testas.

Svamp- och salsicciapasta med tryffel

Med färsen från färska salsicciakorvar, grädde, citron och färsk tryffel blir det här en magiskt god pastarätt. Ett måste för alla tryffelälskare!

Pasta Salsiccia classico

En gräddig variant på den omåttligt populära rätten som gör på färsen från färska salsicciakorvar.