I samarbete med Zeta

Spaghetti alle vongole

15 m + 2 h
4
Spaghetti alle vongole
Foto: Zeta
15 m + 2 h
4

Du behöver

  • 2 dl kallt vatten
  • 2 dl salt
  • 1 kg hjärtmusslor eller
  • 1 kg blåmusslor
  • 400 g Zeta Casa Di Luca Spaghetti
  • 4-5 msk Zeta Olivolja Classico Extra Vergine
  • 0,5 röd chili, hackad
  • 4 klyftor vitlök, hackade
  • 1 knippe bladpersilja, hackad
  • 250 g körsbärstomater, delade
  • 1,5 dl Zeta Matlagningsvin Vitt
  • 0,5 citron, skal
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda 2 l kallt vatten med 1 dl salt. Täck musslorna med vattnet. Rör om då och då. Låt stå minst en timme. Saltvattnet gör att musslorna spottar ut eventuell sand.
  2. Häll av saltvattnet och spola musslorna under kallt vatten. Upprepa saltvattenproceduren en gång till. Låt stå en timme.
  3. Häll av saltvattnet och spola än en gång musslorna under kallt vatten och kasta bort alla musslor som är öppna eller trasiga.
  4. Koka pastan 1 min kortare än anvisningen på paketet.
  5. Hetta upp olivolja i en stor kastrull och fräs chili, vitlök och hälften av persiljan. Lägg i tomaterna och fräs ytterligare 4-5 minuter. Lägg i musslorna och rör om.
  6. Slå på vin och lägg på locket och låt koka i ca 2 minuter, eller tills alla musslorna öppnat sig.
  7. Vänd ner nykokt pasta i musselkastrullen och låt dra i minst 2 minuter på svag värme under omrörning.
  8. Riv över citron, smaka av med salt och peppar. Strö över resten av persiljan. Servera i varma djupa tallrikar.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Zeta

Visa alla recept från Zeta