• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Spaghetti alle vongole från Zeta

60 röster
15 m + 2 h
4
Spaghetti alle vongole
Foto: Zeta

Zeta Körsbärstomater - när du vill få lite rundare smak, med mild sötma och rik karaktär.

Zeta körsbärstomater
15 m + 2 h
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl vatten, kallt
  • 2 dl salt
  • 1 kg hjärtmusslor
  • 1 kg blåmusslor
  • 400 g Zeta Spaghetti Casa Di Luca
  • 4-5 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 0,5 röd chilifrukt, hackad
  • 4 klyfta vitlök, hackade
  • 1 knippe färsk bladpersilja, hackad
  • 250 g körsbärstomater, delade
  • 1,5 dl Zeta Matlagningsvin Vitt
  • 0,5 citron, skal
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda 2 l kallt vatten med 1 dl salt. Täck musslorna med vattnet. Rör om då och då. Låt stå minst en timme. Saltvattnet gör att musslorna spottar ut eventuell sand.
  2. Häll av saltvattnet och spola musslorna under kallt vatten. Upprepa saltvattenproceduren en gång till. Låt stå en timme.
  3. Häll av saltvattnet och spola än en gång musslorna under kallt vatten och kasta bort alla musslor som är öppna eller trasiga.
  4. Koka pastan 1 min kortare än anvisningen på paketet.
  5. Hetta upp olivolja i en stor kastrull och fräs chili, vitlök och hälften av persiljan. Lägg i tomaterna och fräs ytterligare 4-5 minuter. Lägg i musslorna och rör om.
  6. Slå på vin och lägg på locket och låt koka i ca 2 minuter, eller tills alla musslorna öppnat sig.
  7. Vänd ner nykokt pasta i musselkastrullen och låt dra i minst 2 minuter på svag värme under omrörning.
  8. Riv över citron, smaka av med salt och peppar. Strö över resten av persiljan. Servera i varma djupa tallrikar.
13 december 2016