Spaghetti alle vongole från Zeta

Foto: Zeta
Spaghetti alle vongole från Zeta
14 ingredienser
15 m + 2 h
Spaghetti med musslor, vitlök och chili är en riktig klassiker från det italienska köket.

Zeta Körsbärstomater - när du vill få lite rundare smak, med mild sötma och rik karaktär.
Ingredienser
- 2 dl vatten, kallt
- 2 dl salt
- 1 kg hjärtmusslor
- 1 kg blåmusslor
- 400 g Zeta Spaghetti Casa Di Luca
- 4-5 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
- 0,5 röd chilifrukt, hackad
- 4 klyftor vitlök, hackade
- 1 knippe färsk bladpersilja, hackad
- 250 g körsbärstomater, delade
- 1,5 dl Zeta Matlagningsvin Vitt
- 0,5 citron, skal
- salt
- peppar
Gör så här
- Blanda 2 l kallt vatten med 1 dl salt. Täck musslorna med vattnet. Rör om då och då. Låt stå minst en timme. Saltvattnet gör att musslorna spottar ut eventuell sand.
- Häll av saltvattnet och spola musslorna under kallt vatten. Upprepa saltvattenproceduren en gång till. Låt stå en timme.
- Häll av saltvattnet och spola än en gång musslorna under kallt vatten och kasta bort alla musslor som är öppna eller trasiga.
- Koka pastan 1 min kortare än anvisningen på paketet.
- Hetta upp olivolja i en stor kastrull och fräs chili, vitlök och hälften av persiljan. Lägg i tomaterna och fräs ytterligare 4-5 minuter. Lägg i musslorna och rör om.
- Slå på vin och lägg på locket och låt koka i ca 2 minuter, eller tills alla musslorna öppnat sig.
- Vänd ner nykokt pasta i musselkastrullen och låt dra i minst 2 minuter på svag värme under omrörning.
- Riv över citron, smaka av med salt och peppar. Strö över resten av persiljan. Servera i varma djupa tallrikar.