Zeta Sardellcrème av hållbart fiskade sardeller, som är mixade med olivolja till en smakrik kräm som ger en härlig sälta.
Läs mer
Ingredienser
1 klyfta vitlök
ca 8 körsbärstomater
1 burk Zeta Kapris små, avrunna (à 100 g)
1 burk Zeta Leccino-oliver, avrunna (à 280 g)
1 förp Zeta Körsbärstomater (à 390 g)
400 g Zeta Spaghetti Casa Di Luca
grovt salt, till pastavattnet
2 msk Zeta Sardellcrème
4 msk färsk bladpersilja, hackad
0,5-1 krm chiliflakes
Zeta extra jungfruolivolja classico (till stekning)
salt
svartpeppar
Gör så här
Skala och skiva vitlöken tunt. Skär de färska tomterna i klyftor.
Stek vitlök och tomater i rikligt med olivolja i en stekpanna tills de får lite färg.
Tillsätt kapris, oliver och konserverade körsbärstomater. Mosa körsbärstomaterna lätt med en slev. Salta och peppra. Rör om och låt koka ihop ca 15 minuter.
Koka upp vatten i en stor kastrull, minst 3 liter vatten. Använd ca 10 g grovt salt per liter vatten. Koka pastan en minut kortare än vad som står på förpackningen. Häll av och spara 1 dl av pastavattnet.
Blanda pastan med såsen under omrörning på medelvärme ca 1 minut. Tillsätt lite pastavatten om det behövs.
Ringla i lite olivolja och blanda ner sardellcrème, persilja och chiliflakes. Smak av och servera direkt.