Spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanesca
Foto: TV4

Spaghetti puttanesca

4

6 steg att laga

13 ingredienser

30 min

Fantastiskt god och lättlagad pastarätt med massor av smak. Tomaterna ger fin sötma och kapris, oliver och sardeller bidrar med angenäm sälta.

Zeta produkt sardellcreme

Zeta tipsar!

Zeta Sardellcrème av hållbart fiskade sardeller, som är mixade med olivolja till en smakrik kräm som ger en härlig sälta.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 klyfta vitlök
  • ca 8 körsbärstomater
  • 1 burk Zeta Kapris små, avrunna (à 100 g)
  • 1 burk Zeta Leccino-oliver, avrunna (à 280 g)
  • 1 förp Zeta Körsbärstomater (à 390 g)
  • 400 g Zeta Spaghetti Casa Di Luca
  • grovt salt, till pastavattnet
  • 2 msk Zeta Sardellcrème
  • 4 msk färsk bladpersilja, hackad
  • 0,5-1 krm chiliflakes
  • Zeta extra jungfruolivolja classico (till stekning)
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och skiva vitlöken tunt. Skär de färska tomterna i klyftor.
  2. Stek vitlök och tomater i rikligt med olivolja i en stekpanna tills de får lite färg.
  3. Tillsätt kapris, oliver och konserverade körsbärstomater. Mosa körsbärstomaterna lätt med en slev. Salta och peppra. Rör om och låt koka ihop ca 15 minuter.
  4. Koka upp vatten i en stor kastrull, minst 3 liter vatten. Använd ca 10 g grovt salt per liter vatten. Koka pastan en minut kortare än vad som står på förpackningen. Häll av och spara 1 dl av pastavattnet.
  5. Blanda pastan med såsen under omrörning på medelvärme ca 1 minut. Tillsätt lite pastavatten om det behövs.
  6. Ringla i lite olivolja och blanda ner sardellcrème, persilja och chiliflakes. Smak av och servera direkt.
TIPS!
läs mer
Rucolasallad med rostade pinjenötter

Fler tips från Zeta!

Här hittar du fler goda recept av Isabella Morrone

Läs mer