Pasta al limone - citronpasta
Pasta al limone - citronpasta
9 ingredienser
20 min
Klassisk pastarätt från sydvästra Italien! En fräsch och krämig middag med få ingredienser som du gör på nästan ingen tid alls.
Se Dante Zia laga receptet

Ingredienser
- 400 g spaghettoni (en tjockare variant av spaghetti, helst bronsvalsad)
- 2 citroner
- 1 klyfta vitlök
- 2 msk olivolja
- 75 g smör
- 50 g parmesanost, finriven
- 1 kruka färsk mynta
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Skala det yttersta på en halv citron med en potatisskalare. Krossa en av vitlöksklyftorna.
- Häll olivolja i en vid kastrull eller wok. Lägg ner citronskalet och den krossade vitlöksklyftan. Stek på låg värme så oljan smaksätts.
- Koka pastan i saltat vatten ca 2 minuter kortare än vad som står på förpackningen.
- Ta upp citronskalet och vitlöksklyftan ur oljan. Pressa i saften från två citroner. Låt koka ihop. Smaka av med salt.
- Vänd ner den kokta pastan (spara pastavattnet) i pannan med oljan och citronsaften, rör runt.
- Vänd i smöret och lite pastavatten, rör runt tills det blir krämigt.
- Avsluta med att röra ner finriven parmesanost. Tillsätt mer pastavatten om den känns tjock eller stabbig.
- Lägg upp på tallrikar och garnera med myntablad.