Grattis Sebastian Gibrand - Vinnare av Kockarnas Kamp 2019!

Efter en rafflande säsong (och final) står äntligen Sebastian Gibrand som vinnare av Kockarnas Kamp 2019. Vi träffade superkocken och frågade om tävlingen - och framtiden!

Grattis Sebastian! Hur känns det? 

Tack så hemskt mycket, det känns fantastiskt roligt. Trots att jag fick borrelia tog jag mig hela vägen till finalen! 

Vilken utmaning har varit roligast i programmet? 

Det har varit många roliga utmaningar, framför allt de hantverksmässiga utmaningarna. Då får man faktiskt visa sådant som man använder i det vardagliga arbetslivet. Filéa, stycka och göra pasta, till exempel! 

Vilken utmaning i Kockarnas Kamp vill du aldrig göra om? 

Det finns vissa tävlingar som inte är så relevanta, som att bygga pommestorn till exempel. 

Vilken var den go​daste rätten som du blev bjuden på under programmet?

Definitivt Walters varmrätt, den var fantastisk. Klassisk men ändå med nya smaker. Den var absolut den godaste!

Här hittar du receptet på Walters huvudrätt >>

Vad händer här näst, vad har du för planer i framtiden? 

Jag kommer starta en restaurangverksamhet med min kollega och bästa kompis Robert Sjöberg. Så det kommer ske under tiden som jag tränar för VM i matlagning, den mest prestigefyllda tävlingen i världen, Bocuse d'Or. Och sen har jag lite hemliga projekt på gång som kommer inom kort! 

Populära recept från Kockarnas kamp

Fler tips!

  • Krispig fisk med småpotatis och dipp

    Riesling - ett perfekt vin till fisk

    Vilket vin som passar bäst till fisk är svårt att svara på. Allt handlar om vad det är för typ av fisk, hur den är tillagad och vad den serveras med, förklarar Maya Samuelsson.
  • Lättlagad fläskfilé med löksås och ris

    Kockarnas 28 bästa recept på fläskfilé

    Fläskfilégryta, grillad fläskfilé, fläskfilé i ugn eller dubbelmarinerad fläskfilé. Fläskfilé är ett säkert kort - året om och till både vardag som festligheter.
  • Vit sparris med citronsmör

    Vegetariska förrätter

    Nyårsmeny eller trerättersmiddag? Oavsett om du äter veganskt, vegetariskt eller lakto-ovo, så har vi här samlat massor av köttfria förrätter som passar året om!
  • Hel kyckling

    Hel kyckling i ugn

    Att steka hel kyckling i ugn är ett smidigt tillagningssätt där insatsen är liten och utdelningen stor. Krydda kycklingen med dina favoritsmaker, lägg i en form och in i ugnen där den sköter sig själv medan du får tid över till annat. Hur bra som helst!
  • Bästa julklappen till hemmakocken_tommys såskurs

    Så lyckas Tommy Myllymäki med den perfekta rödvinssåsen!

    Lyckas med Sveriges mest älskade sås - med hjälp av Tommy Myllymäki!
    Sponsrat innehåll
  • vinglas

    Mat & dryck

    Förhöj måltiden och fixa festen med rätt dryck i glaset! Här samlar vi allt från proffsens vintips till recept på goda alkoholfria drinkar, äppelmust och hemgjord snaps. Skål!