5 tips för extra saftiga saffransbullar

Hur får man saffransbullarna saftiga? Inga svårigheter! Här hittar du 5 bra tips som garanterar saftigare lussebullar med mycket saffransmak.

Gör en fördeg till lussebullarna

Gör en fördeg. Då blir lussebullarna extra saftiga och håller dessutom bättre. Roy Fares saffransbullar med fördeg är ett av våra mest populära recept – och de blir lika saftiga varje gång!

Här hittar du receptet >>

Väga istället för att mäta

Använd en köksvåg och väg ingredienserna. Då undviker du att mjölet blir packat och mängderna ojämna. Dessutom minimerar du risken att tappa räkningen efter 14 mått mjöl mitt i julstöket.

Smält inte smöret!

Använd rumsvarmt smör istället för att smälta det. Om du smälter smöret behöver du nämligen mer mjöl för att göra bulldegen stabil. Jobba in rumstempererat smör istället så kan vi lova saftigare bullar!

Roy Fares saffransskola!

Tryck på play-knappen och lyssna på Roy Fares  saffranstips och vad du ska tänka på när du bakar med saffran.

Gör en god och saftig fyllning

En fyllning med mandelmassa eller vaniljsmörkräm gör att lussebullarna känns riktigt saftiga! Och viktigast av allt -  snåla inte med fyllningen!

Tove Nilssons lussebullar med fyllning >>

Roy Fares lussebullar med pistagekräm >>

Roys butterkaka med saffran >>

Fler tips!

 • Chokladskedar

  Ätbara julklappar

  Gör ätbara julklappar och ge bort till jul. Här hittar du recept på superfint, gott och dekorativt julgodis som du kan göra själv och slå in i vackra paket.
 • Gröna chokladjulgranar

  Tips på enkelt julpyssel

  Godispyssel som är lätt att fixa (och gott att äta)!
 • Leilas rocky road med frön

  Leilas bästa julgodis

  Julgodis efter Leilas recept. Här hittar du recept på Leilas populära julgodis som rocky road, fudge, chokladtryfflar, smörkola och mycket mer.
 • Enkla pepparkaksbollar

  Veganskt julgodis

  Många recept är veganska utan att vi tänker på det. Här är 16 riktigt smarriga recept som är lika goda att äta till adventsfikat och julbordet...... som resten av hela året!
 • Chokladfudge med karamelliserada salta nötter

  Julens godaste fudge

  8 utvalda recept som du bara måste prova!
 • Saftig mjuk pepparkaka med lingon, Roy Fares recept

  Mjuk pepparkaka

  En mjuk och saftig pepparkaka är oslagbart till adventsmys och julfika. Här hittar du våra populära recept som Roy Fares mjuka pepparkaka, pepparkaksmuffins med lingonfrosting och mjuk pepparkaka i långpanna.

Våra mest populära lussebullar