5 tips för extra saftiga saffransbullar

Hur får man saffransbullarna saftiga? Inga svårigheter! Här hittar du 5 bra tips som garanterar saftigare lussebullar och mycket saffransmak.

Gör en fördeg till lussebullarna

Gör en fördeg. Då blir lussebullarna extra saftiga och håller dessutom bättre. Roy Fares saffransbullar med fördeg är ett av våra mest populära recept – och de blir lika saftiga varje gång!

Här hittar du receptet >>

Väga istället för att mäta

Använd en köksvåg och väg ingredienserna. Då undviker du att mjölet blir packat och mängderna ojämna. Dessutom minimerar du risken att tappa räkningen efter 14 mått mjöl mitt i julstöket.

Smält inte smöret!

Använd rumsvarmt smör istället för att smälta det. Om du smälter smöret behöver du nämligen mer mjöl för att göra bulldegen stabil. Jobba in rumstempererat smör istället så kan vi lova saftigare bullar!

Roy Fares saffransskola!

Tryck på play-knappen och lyssna på Roy Fares  saffranstips och vad du ska tänka på när du bakar med saffran.

Gör en god och saftig fyllning

En fyllning med mandelmassa eller vaniljsmörkräm gör att lussebullarna känns riktigt saftiga! Och viktigast av allt -  snåla inte med fyllningen!

Tove Nilssons lussebullar med fyllning >>

Roy Fares lussebullar med pistagekräm >>

Roys butterkaka med saffran >>

Fler tips!

Våra mest populära lussebullar