5 tips för extra saftiga saffransbullar
Gör en fördeg till lussebullarna
Gör en fördeg. Då blir lussebullarna extra saftiga och håller dessutom bättre. Roy Fares saffransbullar med fördeg är ett av våra mest populära recept – och de blir lika saftiga varje gång!
Väga istället för att mäta
Använd en köksvåg och väg ingredienserna. Då undviker du att mjölet blir packat och mängderna ojämna. Dessutom minimerar du risken att tappa räkningen efter 14 mått mjöl mitt i julstöket.
Smält inte smöret!
Använd rumsvarmt smör istället för att smälta det. Om du smälter smöret behöver du nämligen mer mjöl för att göra bulldegen stabil. Jobba in rumstempererat smör istället så kan vi lova saftigare bullar!
Roy Fares saffransskola!
Tryck på play-knappen och lyssna på Roy Fares saffranstips och vad du ska tänka på när du bakar med saffran.
Gör en god och saftig fyllning
En fyllning med mandelmassa eller vaniljsmörkräm gör att lussebullarna känns riktigt saftiga! Och viktigast av allt - snåla inte med fyllningen!
Tove Nilssons lussebullar med fyllning
Roy Fares lussebullar med pistagekräm
Roys butterkaka med saffran