Lussebullar med fyllning

Lussebullar med fyllning recept
Foto: Tove Nilsson
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Lussebullar med fyllning

17 ingredienser

Gör smarriga fyllningar till dina lussebullar! Mandelmassa eller vit choklad och apelsin gör lussekatterna extra goda!

Toves andra lusse- recept:
Saffransdeg
Saffranskoncentrat
Saffransmunkar

Ingredienser

mandelmassa

  • 150 g smör
  • 150 g mandelmassa

Konjaksrussin

  • 2 dl russin
  • 0,5 dl cognac
  • 200 g mandelmassa
  • 100 g smör

Vit choklad och apelsin

  • smör
  • vit bakchoklad
  • apelsinskal

Vanilj- och kardemumma

  • smör
  • rörsocker
  • vaniljsocker
  • kardemummakärnor, grovstött

Topping

  • sötmandel, hackad
  • hasselnötter, hackad
  • pärlsocker
  • malen kardemumma

Gör så här

Mandelmassa

  1. Mixa 150 g smör med 150 g mandelmassa. Bre på bullarna.

Konjaksrussin

  1. Blanda russin och konjak i en burk. Låt stå ett dygn. Mixa tillsammans med mandelmassan och smöret. Bre på bullarna.

Vit choklad och apelsin

  1. Bre på smör på bullarna och riv över vit choklad och finrivet apelsinskal.

Smör/Vanilj och kardemumma

  1. Bre på smör, strö över råsocker, vaniljsocker och grovstött kardemumma.