Gott vin till pumpan
Daniella tipsar!
Sommelier Daniella Lundh Egenäs ger sina bästa vintips till tre goda pumparätter:
Rostad pumpa med getost:
Greywacke, Wild Sauvignon, 2020, Nya Zeeland
Nr 95566, 299 kr. (Ordervara)
Ett fylligt och smakrikt vin gjort på druvan Sauvignon blanc. Vinet har en nyanserad, aromatisk, mycket frisk smak med inslag av fat, gula äpplen, mineral, nässlor, krusbär och citron. Passar till fisk, fågel och ljust kött.
Bakad pumpa med chorizo, grönkål, macadamia och getost:
Meinklang Pinot Noir, 2020 Österrike
Nr: 75093, 139 kr
Ett mjukt och bärigt vin gjort på druvan Pinot noir och har en bärig doft och smak med inslag av skogshallon, färska örter, blåbär, mineral och viol. Passar fågel, fisk, vegetariskt och ljust kött som fläsk.
Pumpa och morotssoppa med krutonger:
Marin Bianco, 2017, Italien, Piemonte
Nr: 2287, 159 kr (ordervara)
Vinet är gjord på druvorna Riesling och nascetta. Vinet har en nyanserad doft och mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, galiamelon, citronskal, timjan, honung och rökig mineral. Ett bra allroundvin som passar bra till smakrika rätter med fisk, fågel och ljust kött.
(Artikel uppdaterad okt 2023)