3 dryckestips till pumpan

Gott vin till pumpan

Nej, att matcha vin till dina pumparätter är inte helt lätt. Pumpa har både sötma och en speciell, lite starkare smak. Här berättar sommelier Maya Samuelsson varför du ska välja vin med mycket fruktighet och sommelier Daniella Lundh Egenäs ger tips på tre goda viner till pumparätter.
koket.se
3 dryckestips till pumpan

Daniella tipsar!

Sommelier Daniella Lundh Egenäs ger sina bästa vintips till tre goda pumparätter:

Rostad pumpa med getost:

Greywacke Wild

Nya Zeeland
Nr 95013, 229 kr

Ett fylligt och smakrikt vin gjort på druvan Sauvignon blanc. Vinet har en nyanserad, aromatisk, mycket frisk smak med inslag av fat, gula äpplen, mineral, nässlor, krusbär och citron.

Passar till fisk, fågel och ljust kött.

Pumpa och morotssoppa med krutonger:

Marin Bianco

Italien, Piemonte
Nr: 2287, 129 kr

Vinet är gjord på druvorna Riesling och nascetta. Vinet har en nyanserad doft och mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, galiamelon, citronskal, timjan, honung och rökig mineral.

Ett bra allroundvin som passar bra till smakrika rätter med fisk, fågel och ljust kött.

Bakad pumpa med chorizo, grönkål, macadamia och getost:

Meinklang

Österrike
Nr: 75093, 129 kr

Ett mjukt och bärigt vin gjort på druvan Pinot noir och har en bärig doft och smak med inslag av skogshallon, färska örter, blåbär, mineral och viol.

Passar fågel, fisk, vegetariskt och ljust kött som fläsk.

Gott med pumpa