Rostad pumpa med getost och kantareller

Rostad pumpa med getost och kantareller
Foto: Tv4
Frida Ronge
Frida Ronge

Rostad pumpa med getost och kantareller

22 ingredienser

1 h

Rostad pumpa med getost, smörstekta kantareller, nakenkorn, kål och rostade hasselnötter kommer göra sig riktigt fint till helgens middag!

Ingredienser

portioner

Nakenkorn

  • 2 dl nakenkorn
  • 0,5 l vatten

Pumpa

  • 1 pumpa (uchiki eller annan svensk pumpa)
  • olivolja
  • salt
  • 1 tsk misopasta (eller soja)

Smörstekta kantareller och tillbehör

  • 1 bananschalottenlök
  • ca 100 g kantareller
  • smör (till stekning)
  • persilja
  • salt
  • peppar
  • 3 blad svartkål
  • 0,5 dl hasselnötter, rostade

Salviasmörsås

  • 1 dl vatten
  • 150 g smör
  • 2 stjälkar salvia
  • 30 g parmesanost

Servering

  • ca 100 g getost
  • 1 citron
  • ca 1 krm pumpaolja (några droppar)
  • färska örter (t.ex, koriander, persilja, libbsticka)

Gör så här

Nakenkorn

  1. Lägg nakenkorn i en kastrull med unegfär en halv liter vatten. Sjud kornen i 40-50 minuter eller enligt instruktioner på förpackningen, tills al dente.
  2. Häll av kornen i ett durkslag och lägg tillbaka kornen i kastrullen och sätt på locket.

Pumpa

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Dela pumpan i 2 delar på mitten, rensa pumpan från kärnor och innanmäte.
  3. Lägg pumpan på en plåt och ringla över olivolja och salta lätt. Rosta båda delarna på 180 grader i ca 15-20 minuter.
  4. Ta ut pumpan från ugnen och dela den ena halvan i 4 delar.
  5. Skär bort skalet från den andra halvan av pumpan och mixa den med en stavmixer. Tillsätt miso och lite vatten och mixa tills det blir en slät pure. Smaka av med salt.

Smörstekta kantareller och tillbehör

  1. Finhacka schalottenlöken.
  2. Smörstek kantarellerna med löken och lite finhackad persilja, smaka av med salt och peppar.
  3. Blanchera svartkålen någon minut i saltat vatten.
  4. Grovhacka rostade hasselnötter.

Salviasmörsås

  1. Häll 1 dl vatten i en kastrull och koka upp. Sänk sedan värmen och addera i lite av smöret åt gången. Vispa tills det blir en emulsion.
  2. Lägg i salviablad och parmesanost och fortsätt vispa tills osten har smält. Sätt sedan kastrullen åt sidan.

Servering

  1. Blanda ihop salviasmörsåsen med nakenkornen till en konsistens som liknar risotto.
  2. Placera resten av ingredienserna på tallrikar. Avsluta maträtten med att smula över lite getost, citronzest, pumpaolja och plockade örter.