Pumpapasta med getost och salvia

Foto: Köket
Pumpapasta med getost och salvia
9 ingredienser
30 min
Pumpa är en underskattad frukt som är SÅ god i matlagning! Denna busenkla pasta med smörstekt butternut, friska örter och krämig getost kommer bli en hit både till vardags och helg.
Ingredienser
- 4 port Kungsörnen Fiberpasta Fusilli
- 1 butternutpumpa
- 4 msk olivolja
- 2 klyftor vitlök
- 2 msk smör
- 1 kruka färsk salvia
- 1 kruka färsk timjan
- 1 citron, zest och juice
- 180 g chèvreost
Gör så här
- Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
- Skala, kärna ur och tärna pumpan i 1,5 cm stora kuber.
- Stek pumpan i en panna med olivolja ca 15 minuter tills den mjuknat. Tillsätt pressad vitlök efter halva tiden. Avsluta med smör, salvia, timjan, pressad citron och zest.
- Lägg upp pastan och toppa med chèvreost.
TIPS!