Bakad pumpa med chorizo, grönkål, macadamia och getost
Bakad pumpa med chorizo, grönkål, macadamia och getost
9 ingredienser
Ugnsbakad pumpa med chorizo, grönkålschips, getost och rostade macadamianötter. Lättlagat och jättegott. Servera gärna med en torr äppelcider.
Ingredienser
- 2 kg butternutpumpa [ca 2 st]
- 0,5 dl olivolja
- 1,5 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar
- 4 klyftor vitlök
- 500 g färsk chorizokorv
- 200 g grönkål
- 150 g getost (eller fetaost)
- 80 g rostade macadamianötter
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala pumpan, lättast med kniv tycker jag, potatisskalare funkar också. Ta bort kärnhuset. Dela pumpan i klyftor, samma storlek som du skulle gjort klyftpotatis. Lägg pumpan på ett bakplåtspapper. Häll på lite olivolja, salt och peppar och rör om.
- Skiva chorizo och lägg på plåten ihop med vitlöksklyftorna. Baka i ugnen i ca 20 min.
- Riv grönkålen i mindre bitar och kasta stjälkarna. Massera grönkålen med 1-2 msk olivolja. Lägg grönkålen på en egen plåt och stoppa in i ugnen i ytterligare 15 min.
- Ta ut plåtarna. Strö nötter, smulad getost och krispig grönkål över pumpan och servera.