ViktVäktarnas jordgubbstårta

ViktVäktarnas jordgubbstårta
Foto: WW ViktVäktarna

ViktVäktarnas jordgubbstårta

30

7 steg att laga

11 ingredienser

Den här underbara jordgubbstårtan passar utmärkt till födelsedagen, midsommar, mors dag eller studenten. När det ska firas helt enkelt!

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

läs mer
ww jordgubbstårta points

Ikonerna visar SmartPoints för de olika planer du kan bli matchad med som WW ViktVäktarna medlem >>

Ingredienser

portioner12 bitar

Botten

  • 4 ägg
  • 1,25 dl strösocker
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 0,75 dl potatismjöl
  • 0,5 tsk bakpulver

Fyllning

  • 1 l jordgubbar
  • 0,5 dl vaniljvisp (12 %)

Garnering

  • 2,5 dl mellangrädde (27 %)
  • 1 l jordgubbar
  • färsk citronmeliss
  • 1 tsk florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver, vänd ner det i äggsmeten.
  4. Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd form, 24 cm i diameter. Grädda i ugn ca 40 minuter.
  5. Ta ut kakan, stjälp upp den och låt svalna. Dela sedan i två bottnar.
  6. Mosa 1 l jordgubbar och blanda med vispad vaniljvisp och bred på en botten. Lägg på den andra botten.
  7. Bred eller spritsa på vispad mellangrädde och lägg på jordgubbar. Toppa med några blad citronmeliss och pudra över lite florsocker.
TIPS!
Cheesecake med hallon och ingefära

Fler tips från WW ViktVäktarna