• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

ViktVäktarnas jordgubbstårta

ViktVäktarnas jordgubbstårta
Foto: WW ViktVäktarna
Viktväktarna logo
Viktväktarna logo

ViktVäktarnas jordgubbstårta

7 steg att laga

11 ingredienser

Den här underbara jordgubbstårtan passar utmärkt till födelsedagen, midsommar, mors dag eller studenten. När det ska firas helt enkelt!

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Ingredienser

Botten

  • 4 ägg
  • 1,25 dl strösocker
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 0,75 dl potatismjöl
  • 0,5 tsk bakpulver

Fyllning

  • 1 l jordgubbar
  • 0,5 dl vaniljvisp (12 %)

Garnering

  • 2,5 dl mellangrädde (27 %)
  • 1 l jordgubbar
  • färsk citronmeliss
  • 1 tsk florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver, vänd ner det i äggsmeten.
  4. Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd form, 24 cm i diameter. Grädda i ugn ca 40 minuter.
  5. Ta ut kakan, stjälp upp den och låt svalna. Dela sedan i två bottnar.
  6. Mosa 1 l jordgubbar och blanda med vispad vaniljvisp och bred på en botten. Lägg på den andra botten.
  7. Bred eller spritsa på vispad mellangrädde och lägg på jordgubbar. Toppa med några blad citronmeliss och pudra över lite florsocker.
Tips!
Cheesecake med hallon och ingefära

Fler tips från WW ViktVäktarna