I samarbete med ViktVäktarna

ViktVäktarnas jordgubbstårta

9 röster
12 bitar
ViktVäktarnas jordgubbstårta
Foto: ViktVäktarna

Den här underbara jordgubbstårtan passar utmärkt till födelsedagen, midsommar, mors dag eller studenten. När det ska firas helt enkelt!

SmartPoints/bit: 6

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här!

Visa mer
12 bitar

Du behöver

Botten

  • 4 ägg
  • 1,25 dl strösocker
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 0,75 dl potatismjöl
  • 0,5 tsk bakpulver

Fyllning

  • 1 l jordgubbar
  • 0,5 dl vaniljvisp, 12%

Garnering

  • 2,5 dl mellangrädde, 27%
  • 1 l jordgubbar
  • citronmeliss
  • 1 tsk florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver, vänd ner det i äggsmeten.
  4. Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd form, 24 cm i diameter. Grädda i ugn ca 40 minuter.
  5. Ta ut kakan, stjälp upp den och låt svalna. Dela sedan i två bottnar.
  6. Mosa 1 l jordgubbar och blanda med vispad vaniljvisp och bred på en botten. Lägg på den andra botten.
  7. Bred eller spritsa på vispad mellangrädde och lägg på jordgubbar. Toppa med några blad citronmeliss och pudra över lite florsocker.
Tips!
Cheesecake med hallon och ingefära
14 juni 2017

Fler goda recept