Minipizzor med härliga pålägg
Minipizzor med härliga pålägg
6 ingredienser
Härliga småpizzor utan kolhydrater med en deg gjord på fiberhusk som finns att köpa i välsorterade hälsokostaffärer. Degen blir krispig och god och pizzorna kan ätas både kalla och ljumma.
Receptet kommer från boken GI Gourmet.
Olika pålägg
- Grönmögelost, päronskivor och valnötter
- Chèvreost, kokt rödbeta, ruccola och pinjenötter
- Pesto, ruccola, parmaskinka och pinjenötter
- Färskost, salami, tomat, champinjoner och gröna oliver
- Färskost med pepparrot, rökt lax, rom, sallad och gräslök
- Färskost med vitlök, scampi och sallad
- Smörstekta kantareller, lök, parmesanost och sallad
Här hittar du fler bra bufférätter
Marinerad fläskfilé med citron- och kaprismarinerade tomater
Ingredienser
- 2 ägg
- 1 salt [ca 0,5 tsk]
- 4 msk olivolja
- 1 dl grädde (eller vatten)
- 3 msk fiberhusk
- 2 tsk torkad basilika eller oregano
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa äggen med salt, olja och grädde/vatten.
- Tillsätt fiberhusk och låt svälla i några minuter.
- Späd med mer vätska om det behövs.
- Forma degen till 12 minipizzor på en pappersklädd plåt.
- Grädda i ugnen i 15 minuter.
- Garnera med olika pålägg.