Bulgursallad med rödbetor
Bulgursallad med rödbetor
12 ingredienser
Salladen blir alldeles röd när rödbetorna blandas med bulguren. Vackert och jättegott recept från boken GI Gourmet.
Här hittar du fler bra bufférätter
Marinerad fläskfilé med citron- och kaprismarinerade tomater
Ingredienser
- 6 dl grov bulgur
- 8 rödbetor
- salt (efter smak)
- 2 msk olivolja
- 1 dl färsk bladpersilja, hackad
- salt (efter smak)
- svartpeppar (efter smak)
- 2 broccoli
- 1 citron, saft och skal
- 0,5 dl olivolja
- 30 g röda mangoldblad
- 50 g pumpakärnor
Gör så här
- Koka bulguren enligt anvisningen på paketet.
- Koka rödbetorna i lättsaltat vatten och låt svalna.
- Lägg rödbetorna i en matberedare och mixa hastigt i några sekunder.
- Blanda rödbetorna med den kokta bulguren i en stor skål.
- Häll på olivolja och rör ner persilja.
- Smaka av med salt och peppar.
- Bryt broccolin i små buketter.
- Skölj citronen och riv skalet fint.
- Dela citronen och pressa ur saften i en skål.
- Häll på olivolja och tillsätt citronskalet.
- Lägg i broccolibuketterna och låt marinera i 5 minuter.
- Strö på salt och peppar.
- Blanda broccolin med rödbets- och bulgursalladen.
- Lägg upp på mangoldblad och toppa med pumpafrön.