Marinerad fläskfilé med citron- och kapristomater
Marinerad fläskfilé med citron- och kapristomater
17 ingredienser
En perfekt bufférätt som smakar gott både kall och ljummen. Receptet kommer från boken GI Gourmet.
Här hittar du fler bra bufférätter:
Ingredienser
- 1,2 kg hel fläskfilé
marinad
- 1 msk olivolja
- 1 msk balsamvinäger
- 3 klyftor vitlök
- 1 tsk torkad basilika
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk torkad oregano
- salt (efter smak)
- svartpeppar (efter smak)
Citron- och kaprismarineradetomater
- 1 kg tomater i blandade färger och storlekar
- 0,5 dl olivolja
- 1 citron
- 1 dl kapris
- salt (efter smak)
- svartpeppar (efter smak)
- 50 g rucolasallad
- 25 g pinjenötter
Gör så här
- Lägg fläskfilén i en skål.
- Tillsätt alla ingredienser till marinaden och gnid in köttet runtom.
- Låt stå i minst 1 timme i rumstemperatur.
- Skär tomaterna och lägg i en skål med olivolja.
- Skölj citronen och riv skalet fint.
- Blanda rivet med tomaterna.
- Dela citronen och pressa saften över tomaterna.
- Blanda ner kapris och smaka av med salt och peppar.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg köttet i en ugnsform.
- Häll över all marinad. Låt stå i ugnen i ca 25 minuter eller tills filén är genomstekt.
- Ta ut köttet och låt det svalna.
- Skiva filén och lägg upp på ett serveringsfat tillsammans med ruccola.
- Fördela tomatblandningen runt om och toppa med rostade pinjenötter.