Frasiga persikorutor med mascarpone
Frasiga persikorutor med mascarpone
8 ingredienser
Frasiga persikorutor varieras lätt. Använd äpple, päron eller plommon i stället för persikor. Det går också bra att blanda olika frukter. Receptet kommer från boken GI Gourmet.
Här hittar du fler bra bufférätter
Marinerad fläskfilé med citron- och kaprismarinerade tomater
Ingredienser
Rutor
- 3 msk farinsocker
- 2 filodegar
- 25 g smör, smält
- 2-3 persikor
- 1 tsk vaniljsocker
Mascarponecrème
- 250 g mascarpone
- 1 citron
- 2 msk honung
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Klä en plåt med bakplåtspapper.
- Pensla papperet med vatten och strö över 1 msk farinsocker.
- Ställ åt sidan så länge.
- Lägg ett ark filodeg på bakbordet.
- Pensla degen med hälften av smöret och strö på ½ msk av farinsockret på ena halvan.
- Vik varsamt över den osockrade degbiten så att det blir två lager ovanpå varandra.
- Gör likadant med nästa ark och lägg ovanpå det första. Det blir alltså fyra tunna deglager.
- Dela degen i sex rutor med en vass kniv och lägg bitarna på det sockrade pappret.
- Täck med en handduk så länge.
- Skär persikorna i halvor och sedan i tunna skivor.
- Lägg dem i rader ovanpå degrutorna.
- Pensla det resterande smöret på persikoskivorna och strö över en blandning av 1 msk farinsocker och 1 tsk vaniljsocker.
- Grädda rutorna i 25 minuter.
- Blanda mascarponeosten med saften av citronen och honung.
- Ställ kallt.
- Servera persikorutorna med mascarponecrèmen.