I samarbete med ViktVäktarna

Engelska scones

20 m
16 bitar
Traditionella engelska scones
Foto: ViktVäktarna

Scones ska avnjutas till te på traditionellt engelskt vis. Dessa görs på havregryn och filmjölk så att de blir extra krispiga och goda.

SmartPoints per portion: 5

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här.

21 december 2016
20 m
16 bitar

Du behöver

  • 1,25 dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,2 tsk salt
  • 50 g margarin
  • 1,75 dl lättfil

Gör så här

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Lägg i margarinet och smula det till en grynig massa. Tillsätt filmjölk och knåda ihop till en deg.
  3. Ta upp på bakbord och dela degen i 8 bitar. Forma små bullar och lägg på bakpappersklädd plåt.
  4. Grädda i ugn 225 grader ca 10-12 minuter.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från ViktVäktarna

Visa alla recept från ViktVäktarna