I samarbete med WW ViktVäktarna

Engelska scones

70 röster
20 m
16 bitar

Scones ska avnjutas till te på traditionellt engelskt vis. Dessa görs på havregryn och filmjölk så att de blir extra krispiga och goda.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Visa mer
20 m
16 bitar

Du behöver

  • 1,25 dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,2 tsk salt
  • 50 g margarin
  • 1,75 dl lättfil
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Lägg i margarinet och smula det till en grynig massa. Tillsätt filmjölk och knåda ihop till en deg.
  3. Ta upp på bakbord och dela degen i 8 bitar. Forma små bullar och lägg på bakpappersklädd plåt.
  4. Grädda i ugn 225 grader ca 10-12 minuter.
Tips!
ViktVäktarna Lätta kanelbullar

Fler tips från WW ViktVäktarna

Laddar fler recept...