Tortillas med BBQ-kyckling

8 röster
4
4

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé

Bbq-sås

  • 0,5 dl tomatpuré
  • 1,5 msk sriracha
  • 1 msk honung
  • 0,5 dl japansk soja
  • 1-2 klyfta vitlök
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk sesamolja
  • 0,5 tsk salt

Picklad rödlök

  • 0,25 dl ättiksprit 12 %
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 rödlök
  • 1 avokado
  • 1 limefrukt
  • 0,5 gurka
  • 12 mini stand n stuff tortillas
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Strimla kyckling. Blanda ihop tomatpuré, sriracha, honung, soja, pressad vitlök, vinäger, sesamolja och salt till en sås. Låt kycklingen marinera minst 30 minuter i såsen, gärna över natten. Stek sedan i en non-stickpanna.
  2. Blanda ihop ättika, socker och vatten till en lag. Blanda tills sockret lösts upp och blanda därefter ner tunt skivad rödlök. Låt dra minst 30 minuter.
  3. Finhacka avokado och blanda med lite pressad lime. Kärna ur och tärna gurka.
  4. Lägg i kyckling, avokadoröra, picklad rödlök, gurka och koriander i tortillaformarna. Servera med limeklyftor.
Tips!
ViktVäktarna Tikka masala med linser och halloumi

Fler tips från WW ViktVäktarna

21 december 2017