I samarbete med WW ViktVäktarna

Tortillas med BBQ-kyckling

7 röster
4

Den ultimata fusionrätten. Asiatiska smaker samsas med amerikansk BBQ med en typisk texmex-bas. Yummie!

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Tips! BBQ-såsen blir het, så är du känslig för stark mat kan du minska mängden sriracha. Det är gott att toppa med en klick gräddfil och rostade sesamfrön.

Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé

Bbq-sås

  • 0,5 dl tomatpuré
  • 1,5 msk sriracha
  • 1 msk honung
  • 0,5 dl japansk soja
  • 1-2 klyfta vitlök
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk sesamolja
  • 0,5 tsk salt

Picklad rödlök

  • 0,25 dl ättiksprit 12 %
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 rödlök
  • 1 avokado
  • 1 limefrukt
  • 0,5 gurka
  • 12 mini stand n stuff tortillas
  • färsk koriander
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Strimla kyckling. Blanda ihop tomatpuré, sriracha, honung, soja, pressad vitlök, vinäger, sesamolja och salt till en sås. Låt kycklingen marinera minst 30 minuter i såsen, gärna över natten. Stek sedan i en non-stickpanna.
  2. Blanda ihop ättika, socker och vatten till en lag. Blanda tills sockret lösts upp och blanda därefter ner tunt skivad rödlök. Låt dra minst 30 minuter.
  3. Finhacka avokado och blanda med lite pressad lime. Kärna ur och tärna gurka.
  4. Lägg i kyckling, avokadoröra, picklad rödlök, gurka och koriander i tortillaformarna. Servera med limeklyftor.
Tips!
ViktVäktarna Tikka masala med linser och halloumi

Fler tips från WW ViktVäktarna

Laddar fler recept...