Torsk i röd curry

ViktVäktarna Torsk i röd curry
Foto: ViktVäktarna

Torsk i röd curry

9 ingredienser

20 m

ww viktväktarna

Detta är en riktig klassiker med härliga thailändska smaker som currypasta, vitlök, lime och kokosmjölk. Den gör sig bäst riktigt het, men gillar du inte stark mat är det enkelt att anpassa hettan med hjälp av currypastan.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i ViktVäktarna.

Tips! Har du limeblad hemma är det supergott att blanda ner i grytan.

WW ViktVäktarna

Ingredienser

portioner
  • 2 dl ris
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk röd currypasta
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 msk fisksås
  • 1 limefrukt
  • 4 dl lätt kokosmjölk
  • 250 g körsbärstomater
  • 500 g torsk

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Pressa vitlök i en gryta och blanda med currypasta, honung, fisksås, pressad limesaft och kokosmjölk. Låt det koka upp. Tillsätt tomater och låt puttra några minuter och smaka av med salt.
  3. Skär torsk i mindre bitar och blanda ner i grytan. Låt puttra några minuter tills fisken är klar. Riv över limeskal och servera med ris.
TIPS!
Fler tips från ViktVäktarna!
ViktVäktarna Lax i ugn med västerbottentäcke

Fler tips från ViktVäktarna!

Här hittar du fler smarta recept från ViktVäktarna.

Läs mer