Tonfisk- och citronpasta

Tonfisk- och citronpasta
Foto: ViktVäktarna

Tonfisk- och citronpasta

9 ingredienser

20 min

ww viktväktarna

Enkel och fräsch tonfiskpasta med vitlöksfräst grönkål, citron, äggulor och parmesan. Gillar du inte tonfisk går det fint att ersätta den med strimlade kronärtskockshjärtan, det blir också väldigt gott!

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i ViktVäktarna.

läs mer
WW Points 9

ViktVäktarnas Points

Ikonen visar Pointsvärdet receptet har för den som är medlem hos ViktVäktarna.

Läs mer

WW ViktVäktarna

Ingredienser

portioner
  • 200 g grönkål
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 250 g fullkornspasta, 100% fullkorn
  • 1 msk olivolja
  • 400 g tonfisk i vatten [2 burkar]
  • 3 äggulor
  • 1 citron
  • 2 dl parmesanost, riven

Gör så här

  1. Repa och strimla kål. Skiva vitlök och chili.
  2. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  3. Hetta upp olja i en djup panna och fräs kålen några minuter. Blanda ner vitlök och chili och låt fräsa med en kort stund. Blanda ner avrunnen tonfisk, äggulor, ca 1 dl pastavatten och avrunnen pasta. Ta från värmen och smaka av med salt och peppar.
  4. Riv över citronskal och toppa med parmesan. Servera gärna med citronklyftor.
TIPS!
läs mer
ViktVäktarna Bönburgare med majs och morot

Fler tips från ViktVäktarna!

Här hittar du fler smarta recept från ViktVäktarna.

Läs mer