I samarbete med WW ViktVäktarna

Tacokyckling med rostad potatis

30 röster
60 m
4

Tacokryddan kan användas till mycket mer än bara klassiska tacos. Här får den ge smak i en smarrig kycklinggratäng tillsammans med soltorkade tomater och salladsost. En härlig smakkombination!

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Visa mer
60 m
4
4 portioner

Du behöver

Kyckling

  • 2 tsk flytande margarin
  • 1 klyfta vitlök
  • 600 g kycklingfilé
  • salt
  • peppar
  • 150 g salladsost (10 %)
  • 2,5 dl lätt matlagningsgrädde (4 %)
  • 75 g soltorkade tomater i olja

Taco kryddmix

  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 0,25 tsk malen spiskummin
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk oregano

Servering

  • 800 g potatis
  • 2 tsk olivolja
  • sallad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hetta upp margarin i en stekpanna och pressa i vitlök. Bryn kyckling, salta och peppra. Lägg över i en ugnsform och smula över salladsost.
  3. Blanda matlagningsgrädde med tacokryddor och häll över kycklingen. Strimla avrunna soltorkade tomater och lägg ner. Ställ in i ugn ca 20-30 minuter.
  4. Skiva potatis i cm-tjocka skivor och lägg i en plastpåse. Häll i olja och blanda runt. Salta och peppra och lägg över i en ugnsform. Ställ in i ugn ca 30 minuter. Vänd runt med jämna mellanrum.
  5. Servera kycklingen med rostad potatis och sallad.
Tips!
Kycklinglåda med krämig sås och pressad potatis

Fler tips från WW ViktVäktarna

Laddar fler recept...