I samarbete med WW ViktVäktarna

Tacokyckling med rostad potatis

26 röster
60 m
4
Tacokyckling med rostad potatis
Foto: Viktväktarna

Tacokryddan kan användas till mycket mer än bara klassiska tacos. Här får den ge smak i en smarrig kycklinggratäng tillsammans med soltorkade tomater och salladsost. En härlig smakkombination!

SmartPoints per portion: 11

För att få fler smarta recept, bli medlem i WW ViktVäktarna. Klicka här.

Visa mer
60 m
4

Du behöver

Kyckling

  • 2 tsk flytande margarin
  • 1 klyfta vitlök
  • 600 g kycklingfilé
  • salt och peppar
  • 150 g salladsost, 10%
  • 2,5 dl matlagningsgrädde, 4%
  • 75 g soltorkade tomater i olja

Taco kryddmix

  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 0,25 tsk spiskummin
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk oregano

Servering

  • 800 g potatis
  • 2 tsk olivolja
  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hetta upp margarin i en stekpanna och pressa i vitlök. Bryn kyckling, salta och peppra. Lägg över i en ugnsform och smula över salladsost.
  3. Blanda matlagningsgrädde med tacokryddor och häll över kycklingen. Strimla avrunna soltorkade tomater och lägg ner. Ställ in i ugn ca 20-30 minuter.
  4. Skiva potatis i cm-tjocka skivor och lägg i en plastpåse. Häll i olja och blanda runt. Salta och peppra och lägg över i en ugnsform. Ställ in i ugn ca 30 minuter. Vänd runt med jämna mellanrum.
  5. Servera kycklingen med rostad potatis och sallad.
Tips!
Kycklinglåda med krämig sås och pressad potatis

Fler tips från WW ViktVäktarna

21 december 2016

Laddar fler recept