• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Tacokyckling med rostad potatis

Tacokyckling med rostad potatis
Foto: WW ViktVäktarna
Viktväktarna logo
Viktväktarna logo

Tacokyckling med rostad potatis

5 steg att laga

16 ingredienser

60 m

Tacokryddan kan användas till mycket mer än bara klassiska tacos. Här får den ge smak i en smarrig kycklinggratäng tillsammans med soltorkade tomater och salladsost. En härlig smakkombination!

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

  • 2 tsk flytande margarin
  • 1 klyfta vitlök
  • 600 g kycklingfilé
  • salt
  • peppar
  • 150 g salladsost (10 %)
  • 2,5 dl lätt matlagningsgrädde (4 %)
  • 75 g soltorkade tomater i olja

Taco kryddmix

  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 0,25 tsk malen spiskummin
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk oregano

Servering

  • 800 g potatis
  • 2 tsk olivolja
  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hetta upp margarin i en stekpanna och pressa i vitlök. Bryn kyckling, salta och peppra. Lägg över i en ugnsform och smula över salladsost.
  3. Blanda matlagningsgrädde med tacokryddor och häll över kycklingen. Strimla avrunna soltorkade tomater och lägg ner. Ställ in i ugn ca 20-30 minuter.
  4. Skiva potatis i cm-tjocka skivor och lägg i en plastpåse. Häll i olja och blanda runt. Salta och peppra och lägg över i en ugnsform. Ställ in i ugn ca 30 minuter. Vänd runt med jämna mellanrum.
  5. Servera kycklingen med rostad potatis och sallad.
Tips!
Kycklinglåda med krämig sås och pressad potatis

Fler tips från WW ViktVäktarna