Sockerkaka med rabarbertäcke och pistagefrosting

9 röster
12 bitar
12 bitar

Du behöver

  • 400 g rabarber
  • 1 msk strösocker

Sockerkaka

  • 75 g margarin, rumsvarmt
  • 1,25 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,25 dl lättmjölk (0,5 %)

Till formen

  • 2 tsk flytande margarin
  • 1 msk ströbröd

Pistagefrosting

  • 50 g margarin
  • 2,5 dl lätt vaniljkvarg (0,2 %)
  • 30 g pistagenötter

Gör så här

  1. Skala och skär rabarbern i bitar. Smält dem i en kastrull tillsammans med 1 msk socker under omrörning. Låt svalna.
  2. Vispa margarin och socker vitt och poröst, rör ner ägg. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen växelvis med mjölken. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i ugn 175 grader ca 45 minuter. Ta ut och låt svalna. Ta loss kakan från formen.
  3. Smält margarin till frostingen och låt det svalna. Rör ner kvarg. Hacka nötterna och blanda ner hälften i frostingen.
  4. Bred ut rabarbern på sockerkakan och sedan frostingen ovanpå. Låt stelna i kylen en stund.
  5. Strö över resterande nötter och servera.
Tips!
ViktVäktarnas semlor

Fler tips från WW VIktVäktarna!

11 maj 2018