I samarbete med ViktVäktarna

Sill- och potatispaj

Sill- och potatispaj
Foto: ViktVäktarna
10

Du behöver

Pajdeg

  • 100 g margarin
  • 100 g cottage cheese 1,5%
  • 3,5 dl vetemjöl

Fyllning

  • 2 gula lökar
  • 2 rödlökar
  • 2 tsk flytande margarin
  • 6 färskpotatisar, kokta
  • 201 g matjessill
  • 1 knippe dill
  • 2 ägg
  • 2 dl gräddfil 12%
  • 1 dl lagrad ost 17%, riven

Garnering

  • rödlök
  • gräslök
  • dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mixa margarin, cottage cheese och mjöl till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform och nagga kanterna. Grädda i ugn ca 10 minuter.
  3. Skala och hacka lök. Stek i margarin.
  4. Skiva potatis i tunna skivor. Låt sillen rinna av och skär i mindre bitar.
  5. Fördela lök, potatis och sill i pajskalet, klipp över dill.
  6. Vispa ihop ägg, gräddfil och ost, häll det över fyllningen.
  7. Grädda pajen i ugn, ca 25 minuter. Garnera med hackad rödlök, gräslök och dill.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från ViktVäktarna

Visa alla recept från ViktVäktarna