Sill- och potatispaj

Sill- och potatispaj
Foto: ViktVäktarna

Sill- och potatispaj

15 ingredienser

ww viktväktarna

En smaskig paj fylld med matjessill, färskpotatis och lök. Ingredienser som hör midsommaren till.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i ViktVäktarna.

WW ViktVäktarna

Ingredienser

portioner

pajdeg

  • 100 g margarin
  • 100 g lätt cottage cheese (1,5 %)
  • 3,5 dl vetemjöl

Fyllning

  • 2 gula lökar
  • 2 rödlökar
  • 2 tsk flytande margarin
  • 6 färskpotatisar, kokta
  • 201 g matjessill
  • 1 knippe färsk dill
  • 2 ägg
  • 2 dl gräddfil (12 %)
  • 1 dl lagrad ost, riven (17 %)

Garnering

  • rödlök
  • färsk gräslök
  • färsk dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mixa margarin, cottage cheese och mjöl till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform och nagga kanterna. Grädda i ugn ca 10 minuter.
  3. Skala och hacka lök. Stek i margarin.
  4. Skiva potatis i tunna skivor. Låt sillen rinna av och skär i mindre bitar.
  5. Fördela lök, potatis och sill i pajskalet, klipp över dill.
  6. Vispa ihop ägg, gräddfil och ost, häll det över fyllningen.
  7. Grädda pajen i ugn, ca 25 minuter. Garnera med hackad rödlök, gräslök och dill.
TIPS!