• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Sill- och potatispaj

Sill- och potatispaj
Foto: WW ViktVäktarna
Viktväktarna logo
Viktväktarna logo

Sill- och potatispaj

7 steg att laga

15 ingredienser

En smaskig paj fylld med matjessill, färskpotatis och lök. Ingredienser som hör midsommaren till.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Ingredienser

pajdeg

  • 100 g margarin
  • 100 g lätt cottage cheese (1,5 %)
  • 3,5 dl vetemjöl

Fyllning

  • 2 gula lökar
  • 2 rödlökar
  • 2 tsk flytande margarin
  • 6 färskpotatisar, kokta
  • 201 g matjessill
  • 1 knippe färsk dill
  • 2 ägg
  • 2 dl gräddfil (12 %)
  • 1 dl lagrad ost, riven (17 %)

Garnering

  • rödlök
  • färsk gräslök
  • färsk dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mixa margarin, cottage cheese och mjöl till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform och nagga kanterna. Grädda i ugn ca 10 minuter.
  3. Skala och hacka lök. Stek i margarin.
  4. Skiva potatis i tunna skivor. Låt sillen rinna av och skär i mindre bitar.
  5. Fördela lök, potatis och sill i pajskalet, klipp över dill.
  6. Vispa ihop ägg, gräddfil och ost, häll det över fyllningen.
  7. Grädda pajen i ugn, ca 25 minuter. Garnera med hackad rödlök, gräslök och dill.
Tips!
Lätt potatissallad

Fler tips från WW ViktVäktarna