Sill- och potatispaj

Foto: ViktVäktarna
Sill- och potatispaj
15 ingredienser
En smaskig paj fylld med matjessill, färskpotatis och lök. Ingredienser som hör midsommaren till.
Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i ViktVäktarna.
Ingredienser
pajdeg
- 100 g margarin
- 100 g lätt cottage cheese (1,5 %)
- 3,5 dl vetemjöl
Fyllning
- 2 gula lökar
- 2 rödlökar
- 2 tsk flytande margarin
- 6 färskpotatisar, kokta
- 201 g matjessill
- 1 knippe färsk dill
- 2 ägg
- 2 dl gräddfil (12 %)
- 1 dl lagrad ost, riven (17 %)
Garnering
- rödlök
- färsk gräslök
- färsk dill
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Mixa margarin, cottage cheese och mjöl till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform och nagga kanterna. Grädda i ugn ca 10 minuter.
- Skala och hacka lök. Stek i margarin.
- Skiva potatis i tunna skivor. Låt sillen rinna av och skär i mindre bitar.
- Fördela lök, potatis och sill i pajskalet, klipp över dill.
- Vispa ihop ägg, gräddfil och ost, häll det över fyllningen.
- Grädda pajen i ugn, ca 25 minuter. Garnera med hackad rödlök, gräslök och dill.
TIPS!