Sätt guldkant på helgen med Daniel Lakatosz

Daniel Lakatosz delar med sig av sina bästa tips till helgmyset och barnens favoriter till vinterutflykten.

Hur ser en riktigt mysig helg ut i din familj?

- Det bästa som finns är att vakna ihop med barnen och min sambo, laga en stor frukost med allt vi är sugna på och faktiskt bara vara. Utan stress och måsten. På kvällen blir det en god middag och när barnen sover åker ostbrickan och ett gott vin fram tillsammans med sambon i tv-soffan.

Tips från redaktionen! Spana in receptet på Daniels Jamón Serrano med jordgubbar och basilika - så gott till helgmyset!​

Vad packar du ner för gott till barnen inför vinterutflykten?

– Barnen älskar ju varm choklad med marshmallows (jag skyller på barnen haha), så det är ett måste. Ostmackor eller pannkakor fyllda med färskost och sylt är också en favorit.

Vad lagar du till helgmiddag som hela familjen gillar?

– Tacos eller pasta! Alla i familjen älskar en krämig pasta med kyckling. Även mjuka tacos med olika toppings. Då får barnen köttfärs eller pulled chicken till sina tacos medan jag och sambon lyxar till det med andra råvaror som fisk, skaldjur, entrecôte eller ryggbiff

Här hittar du Daniels recept på Tacos med entrecôte, bönröra och guacamole >>

Vad gör du för att varva ner och njuta av helgen?

– Jag har nästan alltid jobb i tankarna med planering av olika samarbeten och recept. Därför brukar jag göra det mesta i veckan så att jag kan släppa jobbet på helgen och fokusera på att vara ledig. Fast egentligen känns inte mitt jobb som ett jobb. Jag älskar verkligen det jag gör! Vill jag unna mig något bokar jag in en massage och spa på helgen.

Du som är grym på bakverk och desserter, vilken är din godaste bakelse?

– Jag tycker om det mesta inom den söta världen men om jag måste välja så blir det budapestbakelse med choklad och hallon eller cheesecake.

Har du något tips på en supersnabb dessert att slänga ihop till helgmyset?

– Jag tycker att allt med färskost går fort. Vispa bara samman färskost, florsocker och grädde till en fluffig kräm och toppa med det du önskar. Som digestivekex, drömmar, kompott, kolasås, chokladsås eller Daim! Mums!

Testa Daniels supersnabba dessert med färskost, drömmar och jordgubbbskompott >>

Goda helgrecept från Daniel Lakatosz