Chokladtårta med passionsfruktspannacotta, jordgubbsmousse och mörk chokladsmörkräm

2,5 h
10 bitar
hokladtårta med passionsfruktspannacotta, jordgubbsmousse och mörk chokladsmörkräm
Foto: TV4

Maffiga chokladtårta fylld med pannacotta och jordgubbsmousse. Täck med chokladsmörkräm och dekorera efter tycke och smak!

6 april 2016
2,5 h
10 bitar

Du behöver

Passionsfruktspannacotta

  • 2,5 gelatinblad
  • 250 g grädde
  • 250 g passionfruktspuré
  • 50 g socker

Chokladbottnar

  • 330 g mjöl
  • 510 g socker
  • 120 g kakao
  • 15 g bikarbonat
  • 7 g bakpulver
  • 10 g salt
  • 10 g vaniljsocker
  • 165 g ägg
  • 350 g mjölk
  • 180 g olja
  • 350 g kokande vatten

Jordgubbsmousse

  • 100 g socker
  • 50 g äggvita
  • 1 msk vatten
  • 225 g jordgubbspuré
  • 2,5 gelatinblad
  • 340 g grädde

Mörk chokladsmörkräm

  • 150 g äggvita
  • 220 g socker
  • 300 g mörk choklad
  • 450 g smör

Garnering

  • 10 jordgubbar
  • 125 g hallon
  • 1 passionsfrukt
  • hallonmousse
  • chokladsmörkräm

Gör så här

  1. Passionsfruktspannacotta
    Lägg gelatin i blöt. Koka ihop grädde, puré och socker. Ha i gelatinet, häll i en ringform med plastfolie under och ställ i frys minst 2 timmar. Pannacottan kommer frysas men blir fin i konsistensen när den får vila lite efteråt.
  2. Tårtbottnar
    Smöra och mjöla 4 formar (ca 24 cm i diameter) . Blanda de torra ingredienserna och blanda de blöta ingredienserna (utom det kokande vattnet). Blanda ihop och häll sist i det kokande vattnet. Häll i formarna och ställ i ugnen 150 grader varmluft ca 40 minuter eller tills klara, känn med en gaffel.
  3. Jordgubbsmousse
    Gör en italiensk maräng. Vispa upp äggvita och häll sen i sockret som fått koka ihop med lite vatten tills temperaturen är 121 grader. Vispa tills marängen svalnat. Använd 130 gram i moussen.
  4. Blötlägg gelatinbladen. Värm hälften av purén och ha i gelatinbladen. Vispa sedan kallt men försiktigt så inte gelatinet klumpar sig. Blanda i lite maräng, rör försiktigt och häll sedan i resten av marängen. Blanda ihop med vispad grädde. Ställ i kyl ca 30 minuter.
  5. Mörk chokladsmörkräm
    Smält chokladen över vattenbad. Smält äggvita och socker över vattenbad tills sockret har löst upp sig, vispa tills fast och glansig maräng. Ha i lite rumstempererat smör i tagen under vispning av marängen. Häll i till sist chokladen. Ställ i kyl ca 15 minuter.
  6. Tårtan
    Bygg tårtan med pannacottan på första lagret och moussen i mitten. Täck tårtan med chokladsmörkrämen och låt fantasin släppa loss till garneringen.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Bakbunkar från kända varumärken

Bakbunkar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept