Jamón Serrano med jordgubbar och basilika

20 röster
15 m
4
Jamón Serrano med Jordgubbar och basilika
Foto: Daniel Lakatosz

När saltet från skinkan möter sötman från jordgubbarna tillsammans med en fruktig olivolja, då dansar smaklökarna kan jag lova!

Visa mer
15 m
4

Du behöver

  • 40-50 g parmesanost
  • 10-15 jordgubbar (beroende på storlek)
  • 1 tsk citronjuice
  • 1,5 msk olivolja, frutto
  • salt
  • svartpeppar
  • 200 g jamón Serrano (lagrad 30 månader)

Övrigt/garnering:

  • basilika
  • olivolja (frutto)
  • svartpeppar
  • parmesanchips

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Riv parmesanosten grovt och lägg 8 högar av riven parmesan på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen i ca 7-10 min tills osten smält och är gyllene till färgen. Ta ut från ugnen och låt svalna helt.
  2. Skölj och skär jordgubbarna i små bitar och lägg i en skål. Häll i citronjuice, olivolja och smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg ut serranoskinkan på en tallrik och ha på jordgubbssalladen. Strö över några basilikablad, ringla över ännu mer olivolja och ha på lite svartpeppar. Bryt parmesanchipsen och lägg på.
21 juli 2017
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept