Torsk- och räkceviche med avokadocrème och forellrom

30 m
4
Torsk och räkceviche med avokodocrème och forellrom
Foto: Daniel Lakatosz
30 m
4

Du behöver

Ceviche

  • 2 torskfiléer (frysta, tinade och MSC-märkta)
  • 170-200 g skalade räkor
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 0,5 dl koriander, finhackad
  • 5 rädisor, tunt skivade

Leche de tigre

  • 0,5-1 jalapeño, grovt skuren
  • 2 msk koriander, finhackad
  • 2,5 lime, juice
  • 1 msk strösocker
  • salt

Avokadocremé

  • 2 avokado
  • 0,5 lime, juice
  • salt och peppar

Garnering

  • 2 lime
  • 2 msk forellrom

Gör så här

  1. Skär torskfiléerna i små bitar. Blanda ihop med räkor, rödlök, koriander och rädisor. Plasta och ställ i kylen.
  2. Blanda alla ingredienser till såsen (Leche de tigre) i en skål och mixa helt slätt. Plasta och ställ i kylen.
  3. Halvera avokadon till crèmen och ta bort kärnan. Gröp ut fruktköttet, pressa i limejuicen och mixa slätt. Smaka av med salt och peppar. Häll över avokadocrèmen i en spritspåse eller en pipflaska. Ställ i kylen.
  4. Häll såsen (Leche de tigre) på torsk och räkblandningen. Rör om väl och ställ i kylen i ca 15-20 minuter. På så sätt tillagas fisken av såsen. Lägg upp cevichen på tallrikar, gärna med den goda såsen, spritsa på lite avokadocrème och ha på en halv lime/portion och 0,5 msk forellrom/portion.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept