Torsk- och räkceviche med avokadocrème och forellrom

Torsk och räkceviche med avokodocrème och forellrom
Foto: Daniel Lakatosz
Daniel Lakatosz 2019
Daniel Lakatosz 2019

Torsk- och räkceviche med avokadocrème och forellrom

16 ingredienser

30 m

På en varm sommardag är den här rätten helt perfekt att servera! Den syrliga och heta cevichen gör att man piggnar till och smaklökarna öppnas upp ännu mer! Så otroligt fräscht och gott! /Daniel

Tips! Förbered allt långt innan middagen och slå på såsen 15 minuter innan servering! Du sparar massa tid!

Ingredienser

portioner

Ceviche

  • 2 torskfiléer (frysta, tinade och MSC-märkta)
  • 170-200 g skalade räkor
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 0,5 dl koriander, finhackad
  • 5 rädisor, tunt skivade

Leche de tigre

  • 0,5-1 jalapeño, grovt skuren
  • 2 msk koriander, finhackad
  • 2,5 limefrukter, juice
  • 1 msk strösocker
  • salt

Avokadocremé

  • 2 avokador
  • 0,5 limefrukt, juice
  • salt
  • peppar

Garnering

  • 2 limefrukter
  • 2 msk forellrom

Gör så här

  1. Skär torskfiléerna i små bitar. Blanda ihop med räkor, rödlök, koriander och rädisor. Plasta och ställ i kylen.
  2. Blanda alla ingredienser till såsen (Leche de tigre) i en skål och mixa helt slätt. Plasta och ställ i kylen.
  3. Halvera avokadon till crèmen och ta bort kärnan. Gröp ut fruktköttet, pressa i limejuicen och mixa slätt. Smaka av med salt och peppar. Häll över avokadocrèmen i en spritspåse eller en pipflaska. Ställ i kylen.
  4. Häll såsen (Leche de tigre) på torsk och räkblandningen. Rör om väl och ställ i kylen i ca 15-20 minuter. På så sätt tillagas fisken av såsen. Lägg upp cevichen på tallrikar, gärna med den goda såsen, spritsa på lite avokadocrème och ha på en halv lime/portion och 0,5 msk forellrom/portion.