Rabarber- och halloncheesecake med drömkross

20 m
6 - 8
Rabarber- och halloncheesecake med drömkross
Foto: Daniel Lakatosz

Mer sommar än så blir det inte! Rabarber och hallon med drömkross och en len och fluffig cheesecakecrème! Dans i munnen! /Daniel

Tips! Rabarberkrämen som blir över går alldeles utmärkt att förvara i kylen.

4 juni 2017
20 m
6 - 8

Du behöver

Rabarber- och hallonkräm

  • 450 g rabarber
  • 200 g frysta hallon
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 0,5 msk citronzest
  • 3 msk potatismjöl
  • 3,5 msk vatten
  • ev röd hushållsfärg

Cheesecakecrème

  • 250 g färskost
  • 1,5 dl florsocker
  • 1 tsk bourbon vaniljsocker
  • 4 dl vispgrädde

Övrigt

  • 15-20 drömmar
  • citronmeliss
  • frysta hallon

Gör så här

  1. Skär rabarbern i bitar. Lägg rabarber och hallon i en kastrull ihop med strösocker, vatten och citronzest. Låt koka i ca 10 minuter tills rabarbern är mjuk.
  2. Blanda ihop potatismjöl och vatten, dra bort kastrullen från plattan och häll redningen försiktigt i rabarberkrämen. Blanda väl och låt puttra i nån minut till på spisen.
  3. Jag hade i några droppar röd hushållsfärg för en finare presentation men det kan uteslutas. Låt svalna helt i kylen.
  4. Vispa ihop färskost, florsocker och vaniljsocker (vispa försiktigt så inte florsockret hamnar överallt). Häll i grädde och vispa till en fluffig konsistens. Häll över crèmen i en spritspåse.
  5. Krossa drömkakorna med händerna.
  6. Varva rabarber- och hallonkräm, cheesecakecrème och drömkross i ett glas. Garnera med citronmeliss och några frysta hallon.
Kommentera receptet

Fler goda recept