Rabarbersaft

Hemgjord rabarbersaft - ett smart, enkelt och gott sätt att ta tillvara på årets rabarberskörd. Smakar extra gott en varm sommardag.

​Hur gör man rabarbersaft? Det finns såklart massor av varianter med här är våra favoritrecept! Prova en klassiker eller experimentera med lemonad och olika smaksättare som ingefära eller jordgubbar.

Rabarbersaft, My Feldts recept

Röd och vacker rabarbersaft på My Feldts recept. Använd en klassisk saftmaja och anpassa receptet efter hur mycket saft du får ut. Tips! Vill du få saften stark i färgen? Använd den rosa delen av rabarbern till saften. Skiva den gröna delen och stoppa i frysen så kan du använda den till paj vid ett annat tillfälle.

Leilas ljuvliga rabarbersaft

Lägg rabarber på...ehm... rabarberna och gör en riktigt enkel och svalkande saft!

SYLTA & SAFTA: 7 smarta tips och tillbehör!

SYLTA & SAFTA 7 tillbehör_header
Koka egen sylt, marmelad och saft är riktigt enkelt om man har bra redskap och tillbehör! Men vad behöver man för att sylta och safta? Har du bären och frukterna så ger vi dig här de bästa redskapen och tipsen för att det ska gå så snabbt och enkelt om möjligt. Här tipsar vi om 7 smarta tillbehör som gör din saftning och syltning riktigt smidig och lätt.

Rabarber- och jordgubbssaft med citron och mynta

Testa Ernsts recept på hemgjord rabarbersaft med jordgubbar, citron och mynta - en riktig höjdare om du frågar oss!

Rabarber + ingefära = sant

Varför gör vi inte lemonad oftare? Saftens lite halvlata och älskvärda lillasyster som man svänger ihop lika snabbt som man sedan dricker upp den.

Bonusrecept: rabarberbubblor

Sommarens godaste drink görs på rabarberpuré och mousserande vin.