Rabarbersaft, My Feldts recept

Rabarbersaft, My Feldts recept
Foto: TV4
My Feldt 2018
My Feldt 2018

Rabarbersaft, My Feldts recept

6

5 steg att laga

5 ingredienser

Röd och vacker rabarbersaft på My Feldts recept. Använd en klassisk saftmaja och anpassa receptet efter hur mycket saft du får ut.

Tips! Vill du få saften stark i färgen? Använd den rosa delen av rabarbern till saften. Skiva den gröna delen och stoppa i frysen så kan du använda den till paj vid ett annat tillfälle.

Ingredienser

  • 1 l rabarber, saft från (ur saftmaja)
  • ev jordgubbar
  • 600 g strösocker
  • 50 g citronsaft
  • 1 kruka mynta

Gör så här

  1. Kör rabarbern i en klassisk saftmaja för att ånga av frukten. Per liter saft från rabarbern använder du 600 g socker och 50 g citronjuice för att bryta den intensiva rabarbersyran med en annan.
  2. Skär av blasten från rabarbern. Dela ner rabarberstjälkarna och kör de i en klassisk saftmaja, det tar ca 60 minuter. Tillsätt eventuellt några jordgubbar och du vill få en starkare röd färg.
  3. Blanda saften från rabarbern med socker, citronjuice och mynta.
  4. Värm upp under omrörning till första bubblan, låt den aldrig börja stormkoka.
  5. Tappa den på rena flaskor som har blivit steriliserade på 100 grader i en ugn. Förvara saften mörkt och inte för varmt.