Rabarbersaft och rabarbermargarita

Rabarbersaft och rabarbermargarita
Foto: Tv4
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Rabarbersaft och rabarbermargarita

7 ingredienser

30 m

En läskande rabarbersaft är aldrig fel på sommaren! Dessutom kan du göra en riktigt frisk rabarbermargarita av saften.

Ingredienser

portioner sats

Rabarberkoncentrat

  • 1 kg rabarber, skalad och nerskuren
  • 1,5 l vatten
  • 80 g citronsaft (kan variera beroende på rabarbersort men cirka)
  • 450 g strösocker (450 g per liter vätska)

Rabarbermargarita (1 glas)

  • 3 cl rabarberkoncentrat
  • 2 cl limejuice
  • 4 cl tequila
  • salt

Gör så här

Rabarberkoncentrat

  1. Koka rabarberns i vatten cirka 20 minuter.
  2. Sila av och tillsätt citronjuice och socker.
  3. Koka upp en gång till tills sockret smält, sila av och tappa på steriliserade flaskor. Lättast är att stoppa in flaskorna i ugnen på 120 grader i cirka 20 minuter.

Rabarbermargarita

  1. Väg samman alla ingredienser i ett litermått med några isbitar och rör om.
  2. Dra en lime runt halva kanten på glaset och doppa den i salt.
  3. Sila över drinken i glaset.