Rabarbersaft och rabarbermargarita
Rabarbersaft och rabarbermargarita
7 ingredienser
30 m
En läskande rabarbersaft är aldrig fel på sommaren! Dessutom kan du göra en riktigt frisk rabarbermargarita av saften.
Ingredienser
Rabarberkoncentrat
- 1 kg rabarber, skalad och nerskuren
- 1,5 l vatten
- 80 g citronsaft (kan variera beroende på rabarbersort men cirka)
- 450 g strösocker (450 g per liter vätska)
Rabarbermargarita (1 glas)
- 3 cl rabarberkoncentrat
- 2 cl limejuice
- 4 cl tequila
- salt
Gör så här
Rabarberkoncentrat
- Koka rabarberns i vatten cirka 20 minuter.
- Sila av och tillsätt citronjuice och socker.
- Koka upp en gång till tills sockret smält, sila av och tappa på steriliserade flaskor. Lättast är att stoppa in flaskorna i ugnen på 120 grader i cirka 20 minuter.
Rabarbermargarita
- Väg samman alla ingredienser i ett litermått med några isbitar och rör om.
- Dra en lime runt halva kanten på glaset och doppa den i salt.
- Sila över drinken i glaset.