Kärleksknyten med hallon och rabarber

Kärleksknyten med hallon och rabarber
Foto: Alexander Kvist/TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Kärleksknyten med hallon och rabarber

80

10 ingredienser

45 m

Frasiga filodegsknyten fyllda med nötkräm, rabarber och hallon. Toppas med riven mesost.

Ingredienser

portioner6
  • 2 dl valnötter
  • 2 dl sötmandel
  • 100 g smör
  • 1 dl florsocker
  • 6 ark filodeg
  • 4 msk smör, smält
  • 1 stjälk rabarber
  • 1 förp färska hallon
  • 100 g hård mesost
  • 4 msk smör, smält, till pensling

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär ner rabarber i tunna skivor och rårör tillsammans med råsocker i en skål. Låt dra ca 20 minuter.
  3. Finmal nötterna i en matberedare. Tillsätt smör och florsocker och mixa till en krämig smidig konsistens.
  4. Smält smör och pensla filodegsarken. Vik filodegen med de smörade sidorna mot varandra.
  5. Placera ca två msk av nötkrämen i mitten. Toppa med rabarber och hallon och avsluta med att riva över mesost.
  6. Vik ena sidan av degen över fyllningen, vik sedan över den andra sidan och avsluta med att vika ner kortsidorna så att du bildar ett paket.
  7. Pensla paketen med smält smör.
  8. Grädda knytena i mitten av ugnen i ca 15-20 min.
  9. Strö över lite florsocker innan servering.