Rabarberbubblor
Rabarberbubblor
6 ingredienser
Försommarens godaste drink! Mousserande vin med rabarberpuré. Lika fräsch som god.
Tips! Rabarberkompotten blir mer än vad som behövs till drinkarna, gör gärna Jessicas goda rabarberdessert av resten.
Ingredienser
- 1 dl rabarberpuré (mixad rabarberkompott, se recept nedan)
- 6 dl mousserande vin (med eller utan alkohol)
rabarberkompott
- 400 g rabarber [ca 1 liter slantad]
- 0,5 dl vatten
- 2,5 dl strösocker
- 1 vaniljstång
Gör så här
Rababerkompott
- Skala och skär rabarbern i slantar.
- Häll på vatten, socker och fröna från vaniljstången och den urskrapade stången.
- Koka upp och låt småputtra i 10 minuter tills rabarbern är mjuk.
Drink
- Mixa rabarberkompotten till en puré.
- Fördela rabarberpurén i 4 fina glas. Toppa med mousserande vin och servera!