Rabarberbubblor

Rabarberbubblor
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Rabarberbubblor

6 ingredienser

Försommarens godaste drink! Mousserande vin med rabarberpuré. Lika fräsch som god.

Tips! Rabarberkompotten blir mer än vad som behövs till drinkarna, gör gärna Jessicas goda rabarberdessert av resten.

Ingredienser

portioner glas
  • 1 dl rabarberpuré (mixad rabarberkompott, se recept nedan)
  • 6 dl mousserande vin (med eller utan alkohol)

rabarberkompott

  • 400 g rabarber [ca 1 liter slantad]
  • 0,5 dl vatten
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 vaniljstång

Gör så här

Rababerkompott

  1. Skala och skär rabarbern i slantar.
  2. Häll på vatten, socker och fröna från vaniljstången och den urskrapade stången.
  3. Koka upp och låt småputtra i 10 minuter tills rabarbern är mjuk.

Drink

  1. Mixa rabarberkompotten till en puré.
  2. Fördela rabarberpurén i 4 fina glas. Toppa med mousserande vin och servera!